Galuste de cartofi

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 8 Aug 2012 | 10487 vizualizari

 

O garnitura deliciosa si satioasa!

 

INGREDIENTE

  • cartofi rosii de Covasna 500 g,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat
  • faina alba de grau cca. 100 g,
  • ou 1-2 bucati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste de cartofi:

Se fierb in coaja cca. 400 g de cartofi. Se scot din apa, se curata de coaja si se paseaza sau se preseaza cu presa de cartofi. Se rad cca. 3 cartofi cruzi, peste cartofii presati, se adauga ouale, faina, se asezoneaza de sare si piper, si se framanta bine pana se inglobeaza toate ingredientele.

Intre timp se pune la fiert apa cu putina sare, intr-o oala incapatoare. Din amestecul de cartofi se formeaza galuste, care se pun la fiert in apa clocotita, se lasa la fiert la foc mic , pana se ridica la suprafata. Se scot in strecuratoare si se lasa la cald pana se aduc la masa.

Se folosesc ca si garnitura langa friptura de porc, vita sau pasare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]