Oua de prepelita cu sos de ierburi aromatice

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2012 | 4864 vizualizari

 

O alta varianta din aceeasi carte;)

 

INGREDIENTE

  • oua de prepelita 16 bucati
  • unt 30 g, ·
  • faina 30 g, ·
  • zeama de supa sau apa 250ml, ·
  • iaurt grecesc 250 g, ·
  • ierburi aromatice ( oregano, busuioc, rozmarin, patrunjel, telina etc) ·
  • sare iodata, ·
  • piper alb proaspat macinat,
  • zeama de lamaie 1 lingura.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de prepelita cu sos de ierburi aromatice:

Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare, si se lasa, cca. 5 minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa. Intre timp untul se topeste, se adauga faina, zeama de supa sau apa, iaurtul si se amesteca energic, pana se omogenizeaza sosul, lasandu-se la foc mic, amestecand incontinuu cca. 5 minute. Sosul obtinut se asezoneaza cu sare, piper alb si mirodeniile. Ouale se servesc pe pat de sos aromat. 

TIPS-URI

1

ouale de prepelita se pot inlocui cu oua de gaina, dar atunci trebie micsorata cantitatea

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de prepelita cu sos de ierburi aromatice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu brocoli si busuioc