Pate din ficat de pui

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2012 | 6116 vizualizari

 

Multumesc Anca, ptr idee. A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • ficatei de pui 500 g,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • usturoi 6 catei,
  • ulei de masline 50 ml.,
  • vin alb sec 150 ml.,
  • unt 150 g.,
  • foaie de dafin 1 bucata,
  • rozmarin, cimbru, oregano
  • sare iodata,
  • piper proaspata macinat,
  • boia de ardei dulce
  • nucsoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din ficat de pui:

Ceapa si usturoiul (4 catei) se curata, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei de masline si apa. Se adauga ficateii curatati si spalati, lasandu-se la prajit cca 10 minute la foc iute, acoperit, apoi se adauga vinul, se asezoneaza de mirodenii (cimbru, oregano, rozmarin, sare, piper, nucsoara, boia, foaia de dafin) si se mai completeaza cu apa daca e nevoie, lasandu-se la fiert, acoperit cca 10  minute. Se scoate foaia de dafin, se adauga untul bucatatele, doi catei de usturoi cruzi si se mixeaza, pana se obtine o pasta uniforma.

Se pune la rece si se serveste ca si aperitiv cu ardei, rosii sau castraveti dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pateu cu ficat de pui