Oua de prepelita cu sos de mustar

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2012 | 6834 vizualizari

 

Un aperitiv interesant si rapid. Reteta (nume original Senfeier!), am adaptat-o dintr-o carte de bucate cu retete rapide si savuroase, achizitionata in Germania in 1992 ;) cand eram proaspat casatorita si novice in bucatarie :)

 

INGREDIENTE

  • oua de prepelita 16 bucati,
  • unt 30 g,
  • faina 30 g,
  • zeama de supa sau apa 250ml,
  • smantana de gatit 250 g,
  • mustar Dijon 2 linguri mari,
  • sare iodatta,
  • piper alb proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de prepelita cu sos de mustar:

Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare si se lasa cca. 5 minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa.

Intre timp untul se topeste, se adauga faina, zeama de supa sau apa, smantana de gatit si se amesteca energic, pana se omogenizeaza sosul, lasandu-se la foc mic, amestecand incontinuu cca. 5 minute.

Sosul obtinut se asezoneaza cu sare, piper alb si mustar. Ouale se servesc pe pat de sos de mustar. 

TIPS-URI

1

ouale de prepelita se pot inlocui cu oua de gaina, dar atunci se reduce cantitatea lor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de prepelita cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua cu bacon in sos de mustar