Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI391
Retete

Ciuperci umplute cu carne de pui, prosciutto, mozarella si legume

In Mancaruri de legume la 20 Mai 2021

Ciupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat. Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură. În interiorul fiecărei pălării de ciupercă, se pune puțin ulei de măsline și se presară sare...

Desert Norisorii Dianei

In Dulciuri la 16 Mai 2021

Pentru început se prepară un sos delicios, din căpșuni și zahărul brun. Într-o crăticioară se pun căpșunile împreună cu zahărul brun, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit. Gelatina se pune la hidratat cu...

Sarmalute in frunze de tei

In Mancaruri cu carne la 15 Mai 2021

Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se toacă mărunt, apoi se pune le dinstiut în ulei și puțină apă, până devine translucidă apoi se adaugă și orezul strecurat. Se adaugă carnea tocată, boiaua dulce de ardei, sare și piper după...

Orez cu scoici si chorizo, gatite in stil spaniol

In Fructe de mare la 15 Mai 2021

 Ardeiul kapia, ceapa verde, galbenă și usturoiul verde se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei de măslin, la foc iute cca. 5 minute. Apoi se adaugă orezul se condimetează, se adaugă apa și se lasă la gătit cca. 15 minute la foc mediu, semiacoperit....

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

In Supe/Ciorbe la 7 Mai 2021

Căpșunile se curăță, apoi se pun într-un vas se adaugă zahărul și vinul și se pun la fiert, la foc mic până ce se topește zahărul și obține un fel de compot. Apoi se pun într-un blender, împreună cu mierea și brânza cremoasă și se pasează...

Desert prajitura cu zmeura si ciocolata

In Prajituri la 5 Mai 2021

Pentru început se prepară un sos delcios, din zmeura congelată și zahărul tos. Într-o crăticioară se pune zmeura congelată cu zahărul la fiert, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit. Pentru crema de bază am ales...

Friptura de ied cu capere, ciuperci marinate si sparanghel

In Multicooking la 5 Mai 2021

Șira spinării curățată și tranșată în bucăți mari se pun într-un vas încăpător. Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se amestecă energic, apoi se toarnă peste carne. Se acoperă și se lasă la odihnă de dimineața...

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

In Ciorbe la 3 Mai 2021

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată. Verdețurile (frunzele de sfeclă roșie, lobodă,...

Desert pasca cu ricotta, stafide și ciocolata

In Prajituri la 3 Mai 2021

Untul se topește și se lasă la răcorit. Brânza ricotta, iaurtul se pun într-un bol înalt și se amestecă ușor, până ce se înglobează și se obține o cremă omogenă. Gălbenușurile de ou, zahărul tos, zahărul vanilinat cu aroma de rom, zahărul...

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos

In Vegan / Raw vegan la 2 Mai 2021

Legumele se curăță, apoi se pun la fiert în apa rece, împreună într-un vas încăpător cca. 30 de minute, de la punctul de fierbere, până ce înmoaie, toate vegetalele. Apoi se scot din vas, se pun în vasul unui blender, sau în alt vas, dacă...

Salata de cartofi cu macrou afumat

In Salate la 2 Mai 2021

Morcovii se pun la fiert într-un vas cu apă rece și 1 lingură de sare, se lasă la fiert cca.15 minute după ce apa clocotește, apoi se strecoară și se trec sub un jet de apă rece. Cartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece...

Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2021

Ouăle se degresează, în mod ideal ar fi să la aveți albe, dar de țară. Eu am testat data trecută cu ouă albe de la piață și am cam fost dezamăgită din 20 de bucăți, doar vreo 5 au rămas necrăpate ☹ Așa că am folosit ouă clasice maronii și din cele cu coaja verzuie....

Desert rulouri cu magiun de prune si nuca

In Prajituri la 21 Apr 2021

În vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să se înglobeze, albușul cu gălbenușurile. Ingredientele uscate: făina, sarea, zahărul,...

Aperitiv rulada cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2021

Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se pun câte două gălbenușuri, albușurile se vor pune în vasul mixerului. Cele 6 albușuri se bat energic cu puțină sare și un strop de oțet până se obține o spumă de...

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

In Dulceata / Gem la 18 Apr 2021

Cum spunea și Clementina, mai greu cu culesul toporașilor minunați! 😉 Dar este exact exercițiul de stretching ce mi-a lipsit zilele astea de interdecție în sala de fitness😉 Chiar mi s-a relaxat musculatura spatelui, copaselor, feselor și brațelor! 😉 așa că am îmbinat...

Desert cozonac Leopard Keto

In Dulciuri la 16 Apr 2021

Ouăle se mixează energic cu iaurtul, drojdia și îndulcitorul, apoi se adaugă ketomix cozonac, până la obținerea unui aluat omogen. La final se adaugă untul topit și se amestecă până ce se obține un aluat omogen. Se lasă la dospit acoperit, la loc călduț cca. 60 de...

Sarmalute in frunza de stevie

In Mancaruri cu carne la 16 Apr 2021

Carnea de porc și cea de vită, se taie în bucăți potrivite și se macină la mașina de tocat carne. Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se toacă mărunt, apoi se pune le dinstiut în ulei și puțină apă, până devine translucidă...

Desert pasca turnata cu fructe confiate

In Dulciuri la 15 Apr 2021

Ouăle se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, brânza de vaci, coaja de lămâie, până ce se omogenizează. Apoi se adaugă făina, amidonul, grișul, praful de sare și praful de copt, amestecându-se până ce se încorporează în amestecul de...

Ciorba/supa din carne de ied

In Supe/Ciorbe la 15 Apr 2021

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. După ce s-a fiert se scot bucățile de ied, se scoate carnea de pe os, apoi se pun într-o altă oală, sau aceeași...

Friptura din pulpa de ied

In Oaie la 15 Apr 2021

Pulpele curățate de eventualii perișorii ai ieduței 😉 se pun într-un vas încăpător. Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se amestecă energic, apoi se toarnă peste pulpele de ied. Se acoperă și se lasă la odihnă de...

Reteta de mancare de stevie de post

In Mancaruri de post la 15 Apr 2021

Preparare Reteta de mancare de stevie de post Ceapa curățată și mărunțită se pune la călit în ulei și puțină apă, până ce devine translucidă. Între timp se frunzele de ștevie, usturoiul verde se curăță, apoi se taie grosier și se adaugă peste ceapa...

Paine cu kefir si ceapa prajita

In Piine la 13 Apr 2021

Mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica nr. 3, mașina de frământat și copt pâine.  In recipientul masinii de pâine se pune apa, kefirul, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca...

Pizza rulou

In Pizza la 9 Apr 2021

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute. După ce aluatul...

Ramen a la Panacris

In Supe/Ciorbe la 14 Mar 2021

Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de pui și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 2000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou oala subpresiune, astfel am redus timpul de fierbere la cca. 30 de minute. După ce s-a fiert...

Salata de ton, caracatita, sardine si ceapa rosie

In Salate la 14 Mar 2021

Ceapa se curăță, se taie rondele și se așază într-un bol pentru salată. Sardinele, caracatița și tonul se scot din conserve într-o strecurătoare, ca să se scape de surplusul de ulei 😉 apoi se adaugă peste ceapa feliată😉 Se asezonează de oțet balsamic și zeama...

Desert rulada cu crema de unt, unt de arahide si migdale

In Prajituri la 14 Mar 2021

Albușurile se mixează energic cu un praf de sare. Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul brun, zahărul vanilinat și cel aromat, uleiul până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina amestecându-se ușor, până ce se...

Muschi de vita Wellington

In Vita la 14 Mar 2021

Mușchiul se fasonează de grăsime și se rumenește pe toate părțile în unt încins, până ce carnea se sigilează, adică va prinde o crustă, care să mențină sucurile în interior. Carnea se scoate și se lasă la odihnit, se asezonează de sare, piper, cimbru...

Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de branza

In Prajituri la 25 Feb 2021

Albușurile se bat energic cu zahărul tos și sarea, până ce se obține o bezea spumoasă. Apoi se adaugă nuca și făina și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele. Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se toarnă aluatul și se dă la...

Aperitiv cornuri cu cremwursti

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2021

Aluatul de pizza se unge cu ketchup se presară oregano și mozzarella rasă, apoi se așează cremwurșt-ii în mod uniform pe tot blatul dreptunghiular. Apoi se rasucesc uşor până învelesc tot cremwurșt-ul (vedeti in imagini!), și se asaza în tava tapetată cu...

Sandwich cald American

In Sandvisuri la 23 Feb 2021

Feliile de pâine se așază într-o tavă tapetataă cu hârtie de pergament, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se introduc în cuptor ptr cca. 5 minute la foc iute. Se scot, se freacă cu usturoi, se stropesc cu ketchup, se așează câte două felii de...

Afisate 91 - 120 din 1565 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Ai vrut sa ai hainele calcate pentru astazi; solutia ta a fost sa le bagi între saltea si pat înainte de culcare. A functionat, asa-i?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]