O salată ușor de preaparat și tare gustoasă!
Intră cu succes în colecția de "retete pascale" pentru iubitorii de pește, oricând și oricum! ;)
Este binevenită pe lângă bucatele tradiționale preparate pentru masa de Paște.
Spor și poftă bună!
Morcovii se pun la fiert într-un vas cu apă rece și 1 lingură de sare, se lasă la fiert cca.15 minute după ce apa clocotește, apoi se strecoară și se trec sub un jet de apă rece.
Cartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece și 1 lingură de sare, cca. 30 minute după punctul de fierbere. Apoi se strecoară și se trec sub jet de apă rece, pentru a se putea curăța mai ușor.
După ce s-au fiert cartofii și morcovii, se curăță, unde e cazul și se taie mărunt, ca și pentru salată de bouef.
Ceapa verde curățată se taie rondele.
Ceapa galbenă se curăță și se feliază subțire.
Ardeiul kapia se toacă mărunt.
Toate ingredientele se pun într-un vas mai mare, ca să se poată amesteca ușor.
Apoi se adaugă macroul afumat, tăiat mărunt, sarea, uleiul de măsline și zeama de lămâie, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele.
Salata se lasă la rece minim 2 ore pentru a se împrieteni gusturile!
Spor și poftă bună!