Eeee uite și o rețetă pentru gospodinele moderne și care n-au vreme să amestece în cratița de dulceață, dar totuși vor un gem /dulceață preparată acasă 😉
Maricica nr. 3 din Casa Zmeilor, mi-a atras atenția că are și un program de gătit gem/dulceață 😊 Am parcurs cartea de instrucțuni dar nu mi-a plăcut că trebuie să folosesc ceva gen Gel Fix pentru astfel de dulcețuri 😉 Am ignorant și am mers pe varianta clasică, atât că m-am ajut de mașină să numai stau să o amestec și spumez 😉
Mno, n-a ieșit dulceață din aia fină, dar pentru gem e ideală ,) Bun de pus în negrese sau alte deserturi delicioase! Vă recomand cu încredere ajutorul de bază din bucătăria Panacris 😉
Căpșunile se spală rapid sub jet de apă rece, apoi li se înlătură codițele, și se pun întregi într-un vas încăpător.
În funcție de câte grame de căpșuni curățate aveți, atâtea grame de zahăr presărați peste ele. Răsuciți vasul cu încredere și forță, cât să se strecoare zahărul printre căpșunele și le lăsați la odihnă, la rece, până a doua zi.
Data viitoare o să fac manevra, direct în vasul aparatului de frământat pâine 😉 Inițial, nu erau prevăzute căpșunile pentru modul acesta de preparare 😉
Marica nr. 3 , are și un program pentru gem :d așa că am butonat, l-am selectat și pornit 😉 timp de gătite 1 oră și 20 minute 😉
Zis și făcut! L-am activat și am tot studiat, nu făcea mai nimic, doar auzeam că pocnește rezistența și se încălzea compoziția 😉
Apoi după vreo 20 minute a pornit și pe modulul de amestecare 😉
M-am liniștit și mi-am văzut de treabă 😉 Chiar uitasem de e, dar m-a anunțat cu un bippp, mai prelungit că e gata programul.
Spre surprinderea mea, chiar și-a făcut treaba, cum spuneam nu dulceață ci un gem aromat 😉
Așa că voi mai testa dulcegării, la mașina de pâine 😉
Spor și vouă! Sper să vă fie de folos și încredere experiența mea 😉