O nouă variantă a rețetei de pască turnată, de data asta înnobilată cu bănuți din ciocolata belgiană ;) A treia în lista "retete pascale" editia 2021 ;)
Untul se topește și se lasă la răcorit.
Brânza ricotta, iaurtul se pun într-un bol înalt și se amestecă ușor, până ce se înglobează și se obține o cremă omogenă.
Gălbenușurile de ou, zahărul tos, zahărul vanilinat cu aroma de rom, zahărul vanilinat bourbon se adaugă în compoziția de mai sus, se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele și se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă și untul răcorit în fir subțire, amestecându-se ușor până ce se încorporează în crema de brânzeturi.
Amidonul, griș-ul și praful de copt se amestecă apoi se adaugă în crema de mai sus.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și zahărul pudră, până ce se obține o bezea fermă.
Se adaugă ușor, ușor câte o lingură în compoziția de bază, amestecându-se ușor cât să nu se nu se piardă efectul de aerare și să rămână un aluat pufos ușor curgător.
Se adaugă în aluat stafidele, fructele confiate și bănuții de ciocolată, se amestecă ușor, cât să se înglobeze.
Aluatul obținut se toarnă într-o formă de silicon sau altă formă tapetată cu foia e de pergament sau unsă cu unt/ulei și pudrată cu puțină făină.
Pasca se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la 200 grade (foc mediu), apoi cca. 35 de minute la 150 grade (foc mic).
După ce trece testul scobitorii pasca se scoate din cuptor, dar se lasă la răcorit în forma în care s-a copt, minim 3 ore, sau mai bine până a doua zi.
Pasca se servește pudrată cu zahăr tos cu sos de ciocolată.
Spor și poftă bună!