Hmmm, am zis să încerc și în alt fel pizza. ;) Sincer mi-a trecut pe la urechi zilele astea această rețetă pregătită de niște Pizzaiolo la tv ;) și mi-a plăcut ideea. Tot a fost zi de pizza, așa că am renunțat la o pizza rotundă în schimbul acesteia rulate ;) Chiar vă recomand cu încredere, e tare aspectuoasa și la fel de gustoasă.
În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia.
(Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.
După ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină, se taie în două, și fiecare bucată se întinde în formă dreptunghiulară de data asta.
Ardeiul kapia și ceapa verde se spală curăță. Ceapa verde se lasă în fire, ardeiul kapia se taie jullien.
Unul dintre dreptunghiurile de aluat se unge cu puțin ketchup, apoi se așează felile de salam de curcan, pe cele doua margini, în mijloc felii de prosciutto, bucățele de mozzarella, cașcavalul ras, ceapa și ardeiul jullien, se presară oregano și din nou ketchup, apoi se rulează pe partea mai lungă.
Rulada se unge cu gălbenuș de ou bătut, se presară oregano și puțină sare, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade.
După ce pizza rulată trece testul scobitorii se scoate tava din cuptor și se servește fierbinte sau rece după gustul fiecăruia.
Spor și poftă bună!