Mnooo, rețeta a venit ad-hoc. Aveam ciupercile achiziționate pentru o tocănita sau eventual ciulama, dar așa pe repede înainte s-au transformat în ceva bun :D vorba Zmeilor! ;) Mai trebuie să și mâncăm, nu nu mai fonfleuri! ;) Aaaaa, dacă stau să mă gândesc se nimerește bine și ca un preparat pentru aperitivele din colecția "retete pascale" pentru cei care nu-s prea preteni cu carnea de miel/ied ;) Zic și eu ;) :-*
Ciupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat.
Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură.
În interiorul fiecărei pălării de ciupercă, se pune puțin ulei de măsline și se presară sare aromatizată cu ierburi mediteraneene si se introduc în cuptor cca. 10 minute la 200 grade.
Între timp pieptul de pui tăiat cubulețe, se aromatizează cu mirodeniile și se trage la tigaie, rapid la foc mare.
Pentru umplutură, se taie ceapa (în special partea verde), rondele, roșiile cubulețe și șunca de porc, adică prosciutto, mărunt.
Se scot ciupercuțele din cuptor, se așază artistic, carnea de pui cubulețe, ceapa verde, prosciutto mărunțit, roșiile cubulețe, mozzarella rasă.
Feliile de pâine se stropesc cu ulei de măsline, se asezonează cu oregano și se așază printre ciupercile umplute.
Ciupercile umplute și pâine aromatizată se pun la cuptor cca. 10 minute, la foc mediu.
Spor și poftă bună!