Bame cu carne de porc

de Panacris in Mancaruri de legume, 9 Iun 2021 | 11116 vizualizari

 

Am fost curioasă de gustul bamelor. Nu am gustat niciodată, pentru că pe cine am întrebat au zis că dacă nu ști să le cureți sunt mucilagionoase :D Eee, am tot văzut pe la magazine în borcan gata curățate și preferierte, așa că m-am încumetat.
 
Dar n-am rezistat să le fac fără un pic de cărniță :D 😉 Interesante la gust, au gust de bame :D 😊)

 

INGREDIENTE

  • Bame conservate 1 borcan de cca. 500 g,
  • Pulpă de porc cca. 500 g,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Usturoi verde 2 fire,
  • Mărar verde 4 fire,
  • Ardei gras roșu 1 bucată,
  • Sos de roșii 3-4 linguri,
  • Ulei de rapiță 1 lingură,
  • Vin alb demisec cca. 250 ml,
  • Sare Himalaya 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bame cu carne de porc:

Ceapa și usturoiul verde se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei de rapiță cu puțină apă, cât să le acopere, cca. 10 minute la foc mediu, până ce devin translucide.

Carnea de porc se curăță și se taie cubulețe, apoi se adaugă peste amestecul de ceapă și usturoi, se asezonează de sare piper și se adaugă vinul, lăsându-se la gătit cca. 20 minute la foc mediu semiacoperit.

Între timp se curăță ardeiul gras se taie fideluță și se adaugă la amestecul de mai sus împreună cu sos-ul de roșii,se aamestecă și se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, până se întrepătrund gusturile.

La final se adaugă bamele deja gătite (dacă aș fi avut proaspete, era altă ordine a combinarii ingredienteleor!) se mai completează cu apă sau vin după gustul fiecăruie și se mai lasă la gătit la foc mic cca. 10 minute până se întrepătrund gusturile.

Mâncărica se servește caldă cu pâine sau în cazul nostru cu un amestec de cereale (orez, arpacaș și orz) și astea prefierte :D că eram în criză de timp și o mare foameeee! 😉

Spor și poftă bună!

P.S. O să revin și cu varianta clasică cu bamele achiziționate din piață 😉

 

Important a fost că am trecut testul de gust! 😉 e bunuțăăă! 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bame cu perje uscate