De când am văzut-o la Mihaela, mi-a rămas gândul la ea.
Mulțumesc Mihaela pentru rețetă, bineînțeles că am venit cu amprenta Panacris 😉
Dacă aș fi avut și o afumătoare era și mai minunată. Poate data viitoare! ;)
Se prepară lichidul pentru marinare, în cca. 350 ml apă se pune sare și rozmarinul, se pune la fiert, la foc mic cât să se dizolve sarea.
Pieptul de rață se pune într-un vas termorezistent, se adaugă lichidul de marinare răcorit și se lasă la rece până a doua zi sau chiar și a treia zi. Atenție carne să fie scufundată total în lichid.
Pieptul se scoate de la marinat se spală bine sub jet de apă rece, se crestează pielea și se pune la fript într-un vas de fontă, atenție rece nu înfierbântat ( am aflat zilele trecute de Chefi, că singura carne care se poate prepara termic direct în tigaia rece, neîncinsă!) Ca paranteză și sfat prefer vasul, că tigaia nu este așa înaltă și sare ulei pe toată plita.
După ce se prăjește, sigilează carne ape toate părțile, cca. 3 minute pe fiecare latură ( 4 de obicei, că pieptul e un pic mai grosuț!) se transferă vasul/tigăi în cuptorul, de data asta preîncins pentru cca. 10 minute pe fiecare parte, la foc mediu cca. 200 g. Nu este nevoie de altfel de ulei, își lasă grăsime destulă pieptul de rață. Apoi se scoate carnea din cuptor și se lasă la odihnă, acoperit cca.. 10 minute.
Pastrama se servește caldă, dar noi am preferat-o rece la mic-ul dejun în loc de mezel sau direct în sandwich-ul/salata pregătită pentru prânzul de la birou!
Spor și poftă bună!
1
Nu este nevoie de ulei la prăjire, își lasă multă grăsime pieptul de rață.