Maduva de strut coapta

de Panacris in Mancaruri cu carne, 17 Iun 2021 | 2220 vizualizari

 

Zilele trecute mi-am adus aminte de oasele coapte preparate de Adina alias Mitinita 😉 Dar am vrut ceva așa mai fonfleu și uite că am găsit tocmai la Sebeș o fermă de struți https://ogradacustruti.ro/produs/oase-de-strut-pentru-fiert/, așa că am și comandat, oase, carne și ficat 😉 Mi-a plăcut că a sosit foarte repede comanda și mai ales că a fost proaspată nu congelată. Anii trecuți tot așa am comandat în altă parte și a sosit congelată ☹ 
Eee și dacă tot a fost proaspătă, m-am și pus la treabă și teste. Mno TataZmeu nu a fost prea încântat de preparat, dar mie mi-a plăcut. O să refac și cu oase de vită, probabil că acolo voi avea  mai mult success! Ajunge cu vorba, să trecem la treabă 😉

 

INGREDIENTE

  • Oase de strut cca. 2000 g,
  • Ceapă roșie 1 bucată medie,
  • Usturoi 1 căpâțână,
  • Sare Himalaya,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Pâine cu cartofi.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maduva de strut coapta:

Oasele cu măduvă se spală și se pun într-o tavă încăpătoare, cu pereții mai înalți, deoarece se va topi grăsimea și e păcat să o pierdeți prin cuptor. Căpțâna de usturoi  se taie în două și se pune în tavă lângă oasele cu măduvă.

Se pun la gătit în cuptorul preîncins, cca. 25 de minute la 200 grade.

Ceapa roșie se curăță și se toacă mărunt.

Pâinea se feliază și se prăjește într-o tigaie, cuptor sau prăjitorul de pâine, ce aveți la îndemână. Apoi se unge fierbinte cu usturoiul copt.

Măduva se scoate cu o linguriță sau un bețișor de lemn, se pune pe pâine, se asezonează de sare, piper și ceapă roșie mărunțită.

Spor și poftă bună! 😉

 

Atenție, e bine să aveți la îndemână un pahar de vin sau bere rece alături. 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Maduva de strut coapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

RuxyRux 1

18.06.2021, 16:22

Nu pap niciodata, insa apreciez Cris!

Panacris 1

18.06.2021, 22:11

Cum să vă spun, gustul și textura, e între curcan și vită! e deja a doua oară când gătesc cu carne de struț A început să-mi placă! Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

robert_b 1

18.06.2021, 22:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti reintrepretati