Sarmalute in frunze de tei

de Panacris in Mancaruri cu carne, 15 Mai 2021 | 4984 vizualizari

 

Eeee, o nouă lună o nouă provocarea a naturii. Frunzele de tei de data asta mi-au făcut cu ochiul😉 Sincer m-au cucerit mai tare decât frunzele de viță sau ștevie 😉 Intră în preferințele mele din lista sarmalelor, bineînțeles că cele din varză acră rămân pe locul I oricând și oriunde! 😉

 

INGREDIENTE

  • Carne tocată amestec (vită+porc) cca. 500 g,
  • frunze de tei ca. 30 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • orez cca. 100 g, ceapă 1 bucată,
  • boia de ardei dulce ½ linguriță,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • piper proaspăt măcinat 1/2 linguriță.
  • Pentru sos: bulion cca. 300 ml,
  • ardei galben ½ bucată,
  • ardei roșu ½ bucată,
  • ceapă galbenă 1 bucată mică,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • piper proaspăt măcinat 1/2 linguriță.
  • foi de dafin,
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunze de tei:

Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se toacă mărunt, apoi se pune le dinstiut în ulei și puțină apă, până devine translucidă apoi se adaugă și orezul strecurat. Se adaugă carnea tocată, boiaua dulce de ardei, sare și piper după gus, amestecându-se până ce se omogeniează toate ingredientele.

Frunzelor de tei li se îndepărtează pețioul, adică, codița, apoi se spală sub jet de apă rece, se scot într-o strecurătoare și se usucă cât este posibil, eventual tamponate pe un prosop de bucătărie.

Se așează pe un blat de lemn câte o frunză de tei, se pune umplutura și se rulează sărmăluța, cu mare atenție, deoarece este foarte casabilă frunza.

Pentru sos, se taie ardeiul și ceapa julien, se pune la gătit într-o crăticioră împreună cu bulinul, asezonat de sare și piper cca. 10 minute la foc mediu, până ce se obține un sos mai grosuț.

Sarmalele obținute se așează în straturi într-un vas termorezistent sau într-o tavă mai înaltă, la final se acoperă cu câteva foi de dafin și sosul de legume.

Se introduce vasul cu sarmăluțe în cuptorul încins, la foc mic, 150 grade, pentru. cca. 4 ore.

Sarmalele, întotdeauna, se servesc fierbinți, cu pâine sau mămăligă, smântană și ardei iute, după gustul fiecăruia.

 

Spor și poftă bună! 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunze de tei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Panacris 1

18.05.2021, 17:39

Sinecr, recomand cu încredere! Și eu am avut dubii inițial, dar m-am convins ca sunt tare bune!

Rocsi 1

18.05.2021, 21:04

Nu am mancat niciodata sarmale cu frunze de tei, dar trebuie sa fie gustoase!

Anett 1

03.12.2021, 13:21

Foarte interesanta reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale traditionale