Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Mixezi untul moale cu galbenusurile si cu esenta de vanilie. Adaugi treptat laptele, smantana si omogenizezi. Incorporezi albusurile in crema de galbenusuri amestecand usor de jos in sus. Adaugi faina...
Cureti merele si le scobesti interiorul, incepand de la codita, indepartand cotorul si lasand un perete gros de 1 - 1,5 cm, fara a le gauri dintr-un capat in altul. Tai miezul de nuca in bucatele marunte. Pui in interiorul merelor zahar amestecat cu scortisoara si nuca. Asezi merele intr-o tava...
Începem cu blatul:
Amesteci o parte din făină cu praful de copt și bicarbonatul. Le cerni de câteva ori împreună să se amestece bine. Astfel vom fi siguri că blatul va crește uniform.
Separi albușurile de gălbenușuri și presari sare peste albușuri. Le lași la...
Scoți sâmburii cireșelor.
Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi.
Bați abușurile spumă cu un praf de sare si le adaugi peste crema de brânză cu mișcări ușoare.
Torni...
Într-un bol amesteci băutura de soia Naturli, zahărul, un praf de sare și uleiul până se dizolvă zahărul.
Adaugi treptat făina cernută și praful de copt stins cu zeama de lămâie.
Merele le cureți de coajă și le razi pe răzătoarea mare. Adaugi peste...
Cureti cartofii, ii tai felii si ii pui la fiert in apa cu sare. Intre timp sotezi ciupercile si muschiuletul taiat felii.
Cand cartofii sunt aproape fierti scurgi apa si ii amesteci cu ciupercile si muschiuletul.
Mixezi ouale cu smantana.
Ungi un vas yena cu putin ulei si tapetezi cu o...
Mixezi brânza cu oul, apoi adaugi pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper și amesteci până când se omogenizează compoziția.
Dupa ce aluatul s-a dezghețat complet, întinzi foaia de aluat și o netezești cu sucitorul. Împarți din ochi în trei pe...
Frigi ardeii apoi ii cureti si ii tai fasii.
Adaugi boabele de porumb, usturoiul pisat si ciupercile taiate marunt, dupa care condimentezi dupa gust cu sare si piper si adaugi ouale batute cu laptele. Intinzi aluatul si imbraci o tava, ridicand bine pe margini.
Torni compozitia de...
Eu am avut carne de pui de țară și deoarece fierbe mai greu am fiert-o în oala sub presiuni.
Coci ardeii pe tava de la aragaz, îi cureți, îndepărtezi semințele, îi speli și îi scurgi bine de apă.. Speli ceapa și o tai cubulețe mici și o călești...
Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un ceaun și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovii apoi îi dai pe răzătoare, iar roșia decojită o tai cubulețe și le adaugi peste ceapă. Adaugi carnea toccata, orezul spălat și...
Speli frunzele de spanac și le pui în blender.
Banana o cureți, o tai felii și o adaugi peste spanac.
Cureți avocado de coajă, îndepărtezi sâmburele și îl tai felii, apoi îl adaugi în blender.
Pui 200ml băutură bio de soia Naturli cu vanilie...
Afinele se spală și se curăță, apoi se lasă la scurs și zvântat.
Afinele se pun într-un recipient încăpător împreună cu zahărul. Se lasă 5-6 zile la macerat la temperatura camerei. În acest timp se agită zilnic borcanul pentru a ajuta la...
Fierbi pastele în multă apă fierbinte cu sare, apoi le scurgi bine de apă.
Încingi uleiul și pui usturoiul și ardeiul tăiate felii și lași să se călească 5 minute, apoi adaugi pastele.
Într-un bol amesteci smântâna pentru gătit cu gălbenușuri și...
Speli fasolele si le pui la inmuiat in apa rece pentru cateva ore. Arunci apa si le pui la fiert in putina apa, le lasi sa clocoteasca de cateva ori si apoi schimbi apa si le clatesti. Schimbi apa de 3 ori apoi le pui la fiert in 2 litri de apa si adaugi afumatura taiata felii si legumele....
Tai afumătura felii și le pui la fiert în apă cu sare.
Cureți și speli legumele: țelina, păstârnacul, morcovul, ardeiul, dovlecelul, roșia și ceapa. Dai morcovul pe răzătoare si tai cubulețe mici ardeiul, dovlecelul, roșia și ceapa galbenă, iar ceapa verde o tai...
Se desface broccoli in buchețele și se fierb în apă cu sare, timp de 5 minute. Se curăță, se spală cartofii și se taie în cubulețe apoi se fierb pe jumătate.
Se unge cu ulei un vas yena și se tapetează cu pesmet. Se bat ouăle cu smântâna pentru gătit și...
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
Se spumează untul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă oul și se mixează bine. Se adaugă jumătate din chefir, făina amestecată cu cacao, bicarbonatul, mixezi puțin, apoi se adaugă restul de chefir, oțetul și...
Ștergi bine scăricica de porc cu șervet de hârtie și o așezi într-o tavă. Presari condimentele și o freci bine. Picuri uleiul și o masezi bine. Înfoliezi tava și o lași la rece peste noapte (sau minim 3-4 ore).
marinada 2
Într-un castron...
Căpșunile se spală, se curăță de codițe și se pun într-un castron. Banana se curăță, se taie felii și se adaugă peste celelalte fructe. Afinele se spală și se scurg bine de apă.
Se pune băutură bio de soia Naturli cu vanilie și se adaugă fructele.Amestecul se trece...
Pentru aluat:
Mixezi ouăle cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când își dublează volumul. Adaugi laptele călduț și uleiul și omogenizezi. Într-un castron amesteci făina împreună cu praful de copt, cacaoa și le cerni peste...
Preparare Reteta de papanasi la cuptor, o varianta mai sanatoasa
Într-un castron se pune brânza fărâmițată, apoi se adaugă sarea, esența de lămâie si ouăle. Se amestecă până se omogenizează compoziția (eu am mărunțit-o cu ajutorul unui mixer...
Pui cuptorul la încins la 170 C și tapetezi 2 tăvi cu hârtie de copt (eu am folosit o tav de 30x11cm și una de 14x8cm de silicon). Este important ca acestea să fie pregătite înainte de a ne apuca de treabă.
Bați albușurile spumă tare cu 2 prize bune de sare....
Fierbi sfecla în coajă, o lași să se răcească si o cureți.
Speli legumele și le cureți. Tai ceapa peștișori, morcovul și păstârnacul le tai rondele, roșia, ardeiul și usturoiul le tai felii, iar cartofii, țelina și dovlecelul le tai cuburi.
Adaugi toate legumele...
Topești untul.
Bați ouăle, adaugi iaurtul și omogenizezi. Adaugi untul topit și răcorit peste amestecul de ouă, amestecând în continuu.
Adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci până obții un aluat gros. În funcție de cât de...
Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin, până se încorporează bine.
Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 18 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu...
Cureți cartofii, îi speli și îi ștergi cu șervețele de hârtie. Dacă sunt mai mari, îi tai jumătați, cei mici îi lași întregi. Presari sare, piper, rozmarin, boia dulce, adaugi uleiul de măsline, usturoiul pudră și învârți bine cu o...
Pui fasolea la înmuiat pentru minim 12 ore (preferabil peste noapte).
O pui la fiert și schimbi apa de 2-3 ori și o clătești bine, apoi o pui la fiert în apă cu o linguriță de sare și cele 3 bucăți de afumătură. Prăjești cârnați sticks tăiați felii mici,...
Într-un bol amesteci laptele cu ouăle și uleiul. Adaugi făina, sarea și praful de copt și amesteci bine cu un tel ca să nu fie cocoloașe. Va rezulta un aluat ca o smântână groasă.
Dezgheți spanacul și îl scurgi bine de apă apoi îl adaugi în...
Se topește untul și se lasă să se răcorească. Se cerne făina într-un castron (pentru început puteți să cerneți 200 g pentru ca este posibil să nu intre toată). Se adaugă zahărul măcinat, esența de vanilie, oul, sarea, untul topit și răcit, laptele și amoniacul stins...
Aluatul: Într-un vas se pun făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen.
Se pregăteștă o tavă dreptunghiulară de tartă și se întinde aluatul într-o foaie potrivit...
Desert chec cu nuci si stafide
Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Mixezi untul moale cu galbenusurile si cu esenta de vanilie. Adaugi treptat laptele, smantana si omogenizezi. Incorporezi albusurile in crema de galbenusuri amestecand usor de jos in sus. Adaugi faina...
Desert mere umplute cu nuci
Cureti merele si le scobesti interiorul, incepand de la codita, indepartand cotorul si lasand un perete gros de 1 - 1,5 cm, fara a le gauri dintr-un capat in altul. Tai miezul de nuca in bucatele marunte. Pui in interiorul merelor zahar amestecat cu scortisoara si nuca. Asezi merele intr-o tava...
Desert tort cu capsuni si ciocolata
Începem cu blatul: Amesteci o parte din făină cu praful de copt și bicarbonatul. Le cerni de câteva ori împreună să se amestece bine. Astfel vom fi siguri că blatul va crește uniform. Separi albușurile de gălbenușuri și presari sare peste albușuri. Le lași la...
Desert prajitura pufoasa cu branza si cirese
Scoți sâmburii cireșelor. Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi. Bați abușurile spumă cu un praf de sare si le adaugi peste crema de brânză cu mișcări ușoare. Torni...
Desert pancakes cu mere (de post)
Într-un bol amesteci băutura de soia Naturli, zahărul, un praf de sare și uleiul până se dizolvă zahărul. Adaugi treptat făina cernută și praful de copt stins cu zeama de lămâie. Merele le cureți de coajă și le razi pe răzătoarea mare. Adaugi peste...
Gratin cu ciuperci si cartofi
Cureti cartofii, ii tai felii si ii pui la fiert in apa cu sare. Intre timp sotezi ciupercile si muschiuletul taiat felii. Cand cartofii sunt aproape fierti scurgi apa si ii amesteci cu ciupercile si muschiuletul. Mixezi ouale cu smantana. Ungi un vas yena cu putin ulei si tapetezi cu o...
Aperitiv placinta impletita cu branza
Mixezi brânza cu oul, apoi adaugi pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper și amesteci până când se omogenizează compoziția. Dupa ce aluatul s-a dezghețat complet, întinzi foaia de aluat și o netezești cu sucitorul. Împarți din ochi în trei pe...
Tarta cu ardei copti
Frigi ardeii apoi ii cureti si ii tai fasii. Adaugi boabele de porumb, usturoiul pisat si ciupercile taiate marunt, dupa care condimentezi dupa gust cu sare si piper si adaugi ouale batute cu laptele. Intinzi aluatul si imbraci o tava, ridicand bine pe margini. Torni compozitia de...
Mancarica de ardei cu carne de pui
Eu am avut carne de pui de țară și deoarece fierbe mai greu am fiert-o în oala sub presiuni. Coci ardeii pe tava de la aragaz, îi cureți, îndepărtezi semințele, îi speli și îi scurgi bine de apă.. Speli ceapa și o tai cubulețe mici și o călești...
Ardei umpluti cu carne de porc
Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un ceaun și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovii apoi îi dai pe răzătoare, iar roșia decojită o tai cubulețe și le adaugi peste ceapă. Adaugi carnea toccata, orezul spălat și...
Smoothie cu avocado, spanac si banana
Speli frunzele de spanac și le pui în blender. Banana o cureți, o tai felii și o adaugi peste spanac. Cureți avocado de coajă, îndepărtezi sâmburele și îl tai felii, apoi îl adaugi în blender. Pui 200ml băutură bio de soia Naturli cu vanilie...
Afinata de casa
Afinele se spală și se curăță, apoi se lasă la scurs și zvântat. Afinele se pun într-un recipient încăpător împreună cu zahărul. Se lasă 5-6 zile la macerat la temperatura camerei. În acest timp se agită zilnic borcanul pentru a ajuta la...
Paste cu smantana si parmezan
Fierbi pastele în multă apă fierbinte cu sare, apoi le scurgi bine de apă. Încingi uleiul și pui usturoiul și ardeiul tăiate felii și lași să se călească 5 minute, apoi adaugi pastele. Într-un bol amesteci smântâna pentru gătit cu gălbenușuri și...
Ciorba de fasole cu afumatura
Speli fasolele si le pui la inmuiat in apa rece pentru cateva ore. Arunci apa si le pui la fiert in putina apa, le lasi sa clocoteasca de cateva ori si apoi schimbi apa si le clatesti. Schimbi apa de 3 ori apoi le pui la fiert in 2 litri de apa si adaugi afumatura taiata felii si legumele....
Ciorba de perisoare
Tai afumătura felii și le pui la fiert în apă cu sare. Cureți și speli legumele: țelina, păstârnacul, morcovul, ardeiul, dovlecelul, roșia și ceapa. Dai morcovul pe răzătoare si tai cubulețe mici ardeiul, dovlecelul, roșia și ceapa galbenă, iar ceapa verde o tai...
Broccoli cu cartofi la cuptor
Se desface broccoli in buchețele și se fierb în apă cu sare, timp de 5 minute. Se curăță, se spală cartofii și se taie în cubulețe apoi se fierb pe jumătate. Se unge cu ulei un vas yena și se tapetează cu pesmet. Se bat ouăle cu smântâna pentru gătit și...
Desert tort cu capsuni
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se spumează untul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă oul și se mixează bine. Se adaugă jumătate din chefir, făina amestecată cu cacao, bicarbonatul, mixezi puțin, apoi se adaugă restul de chefir, oțetul și...
Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald
Ștergi bine scăricica de porc cu șervet de hârtie și o așezi într-o tavă. Presari condimentele și o freci bine. Picuri uleiul și o masezi bine. Înfoliezi tava și o lași la rece peste noapte (sau minim 3-4 ore). marinada 2 Într-un castron...
Smoothie cu afine, capsuni si banane
Căpșunile se spală, se curăță de codițe și se pun într-un castron. Banana se curăță, se taie felii și se adaugă peste celelalte fructe. Afinele se spală și se scurg bine de apă. Se pune băutură bio de soia Naturli cu vanilie și se adaugă fructele.Amestecul se trece...
Desert prajitura cu urda si bezea
Pentru aluat: Mixezi ouăle cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când își dublează volumul. Adaugi laptele călduț și uleiul și omogenizezi. Într-un castron amesteci făina împreună cu praful de copt, cacaoa și le cerni peste...
Reteta de papanasi la cuptor, o varianta mai sanatoasa
Preparare Reteta de papanasi la cuptor, o varianta mai sanatoasa Într-un castron se pune brânza fărâmițată, apoi se adaugă sarea, esența de lămâie si ouăle. Se amestecă până se omogenizează compoziția (eu am mărunțit-o cu ajutorul unui mixer...
Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure
Pui cuptorul la încins la 170 C și tapetezi 2 tăvi cu hârtie de copt (eu am folosit o tav de 30x11cm și una de 14x8cm de silicon). Este important ca acestea să fie pregătite înainte de a ne apuca de treabă. Bați albușurile spumă tare cu 2 prize bune de sare....
Supa crema de sfecla
Fierbi sfecla în coajă, o lași să se răcească si o cureți. Speli legumele și le cureți. Tai ceapa peștișori, morcovul și păstârnacul le tai rondele, roșia, ardeiul și usturoiul le tai felii, iar cartofii, țelina și dovlecelul le tai cuburi. Adaugi toate legumele...
Aperitiv vafe cu mozzarella si ardei
Topești untul. Bați ouăle, adaugi iaurtul și omogenizezi. Adaugi untul topit și răcorit peste amestecul de ouă, amestecând în continuu. Adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci până obții un aluat gros. În funcție de cât de...
Desert cheesecake cu mango (fara coacere)
Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin, până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 18 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu...
Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan
Cureți cartofii, îi speli și îi ștergi cu șervețele de hârtie. Dacă sunt mai mari, îi tai jumătați, cei mici îi lași întregi. Presari sare, piper, rozmarin, boia dulce, adaugi uleiul de măsline, usturoiul pudră și învârți bine cu o...
Supa crema de fasole
Pui fasolea la înmuiat pentru minim 12 ore (preferabil peste noapte). O pui la fiert și schimbi apa de 2-3 ori și o clătești bine, apoi o pui la fiert în apă cu o linguriță de sare și cele 3 bucăți de afumătură. Prăjești cârnați sticks tăiați felii mici,...
Placinta cu spanac si branza
Într-un bol amesteci laptele cu ouăle și uleiul. Adaugi făina, sarea și praful de copt și amesteci bine cu un tel ca să nu fie cocoloașe. Va rezulta un aluat ca o smântână groasă. Dezgheți spanacul și îl scurgi bine de apă apoi îl adaugi în...
Desert nuci umplute cu crema de ciocolata
Se topește untul și se lasă să se răcorească. Se cerne făina într-un castron (pentru început puteți să cerneți 200 g pentru ca este posibil să nu intre toată). Se adaugă zahărul măcinat, esența de vanilie, oul, sarea, untul topit și răcit, laptele și amoniacul stins...
Aperitiv tarta cu sparanghel si parmezan
Aluatul: Într-un vas se pun făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen. Se pregăteștă o tavă dreptunghiulară de tartă și se întinde aluatul într-o foaie potrivit...