Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2021 | 6244 vizualizari

 

Am văzut la Mirela această rețetă și mi s-a părut interesantă. Sunt delicioase și vă recomand cu drag aceste plăcințele.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 80 g cașcaval
  • sare, piper
  • 2 ouă
  • patrunjel verde
  • o lingură ulei de măsline
  • 200 g faina alba
  • 1/2 plic praf de copt
  • ulei pentru uns tava
  • felii de șuncă
  • cașcaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval:

Speli cartofii și îi pui la fiert cu tot cu coajă, într-o oală cu apă și puțină sare. Când sunt gata,  scurgi apa, îi lași să se răcească, apoi îi cureți de coajă. 
Dai cartofii prin răzătoarea cu găuri mari apoi adaugi cașcavalul dat pe răzătoare cu gauri mari. Adaugi sare și piper după gust. Separat bați ouăle ca pentru omletă și le adaugi peste cartofi. Adaugi pătrunjelul verde tocat și o lingură de ulei de măsline. Amesteci bine totul cu o spatulă. La final adaugi făina și praful de copt și omogenizezi bine.

Pui tigaia pe foc și o ungi cu puțin ulei.
Cu mâinile ude rupi din compoziția de cartofi, o pui în tigaie și o întinzi apăsând cu degetele, astfel încât să acoperi suprafața tigăii. Presari cașcavalul ras și așezi feliile de șuncă. Rupi o altă bucată din aluat, o așezi peste șuncă și întinzi cu ajutorul degetelor, astfel încât să acoperi toată suprafața plăcintei de dedesubt.
Lași în jur de 3-4 minute la foc mediu să se coacă, apoi întorci plăcinta cu o spatulă lată (eu am răsturnat plăcinta într-o altă tigaie încinsă). Lași să se rumenească și pe partea cealaltă.

La fel procedezi și cu restul compoziției.

Scoți plăcintele pe o farfurie, le tai în patru daca sunt prea mari ori le lași așa întregi.

Le servești cu o salată de roșii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

08.10.2021, 10:23

Bune!

Rocsi 1

08.10.2021, 20:01

Este una din cele mai grozave! O pregatesc si eu des, dar prefer sa o fac la cuptor, ca eu o intorc mai greu!

mirela0911 1

10.10.2021, 19:46

Asa-i ca-s bune?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri rapide cu branza feta