Toate legumele le cureţi şi le speli, le tai felii şi le pui la călit în uleiul de măsline. Adaugi apă cât să acoperi legumele și le pui la fiert și acoperi oala cu un capac. Adaugi sare după gust.
În timp ce fierb legumele, pregătești roşiile. Le opărești, le decojești şi le zdrobesc cu mixerul vertical.
Verifici cu o furculiţă dacă au fiert toate legumele, iar dacă au fiert scoți o parte din zeama în care au fiert și adaugi sucul de roşii şi pui totul la fiert să mai dea în câteva clocote. Lași să se răcorească puțin și pasezi legumele. Dacă e prea groasă supa, ami poți adăuga din supa de legume în care au fiert legumele și pe care ai scos-o înainte de a adauga sucul de roșii.
Potriveşti cu sare după gust şi serveşti cu crutoane de pâine.
Pentru crutoane folosești pâine veche de 1-2 zile, pe care o tai în cubulețe cât mai mici. Așezi bucățile într-o tavă pe hârtie de copt, le stropești bine cu ulei de măsline și se condimentează cu usturoi pudră sau alte condimente după preferințe. Amesteci viguros crutoanele, astfel încât să fie toate date prin ulei de măsline și condimente și le introduci în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5 minute.