Desert prajitura cu pere si budinca de vanilie

de oanapl in Prajituri, 16 Oct 2021 | 3900 vizualizari

 

Aveam mai multe pere și deoarece începuseră să se inmoaie, m-am gândit că ar fi păcat să se strice și am căutat o rețetă. Mi-a făcut cu ochiul această rețetă pe blogul Timeei. Prăjitura a ieșit pufoasă și absolut delicioasă. Eu am folosit mai multe pere decât în rețeta originală și nu am greșit. De asemenea, am pus doar 120g de zahăr, pentru că nouă nu ne plac prăjiturile foarte dulci. Vă invit să o încercați și voi, să vă convingeți cât e de bună! Mulțumesc Timeea pentru idee! Pupici!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 ouă
  • un praf de sare
  • 150 g zahăr
  • 250 g făină
  • 200ml lapte
  • 200ml ulei
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • esență de lămâie
  • Pentru umplutură:
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 6 pere coapte
  • fulgi de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu pere si budinca de vanilie:

Mai intai pregătești budinca conform instrucțiunilor de pe plic doar că folosești cantitățile de lapte și zahăr de mai sus. 

Pentru blat: bați albușurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi apoi zahărul măcinat și zahărul vanilat, mixând încă câteva minute. Adaugi apoi pe rând gălbenușurile, laptele și uleiul mixând după fiecare. La final încorporezi făina cernută cu praful de copt folosind o spatulă și amestecând ușor ca să nu se lase spuma.

Speli și cureți perele. 3 dintre pere le tai cubulețe ți le adaugi peste aluat și amesteci ușor.
Torni compoziția într-o tavă rotundă (de 26 cm) tapetată pe fund cu hârtie de copt.
Budinca o pui peste blat din loc în loc. 
Peste budinca de jur împrejur așezi felii de pere și fulgii de migdale. Introduci tava în cuptorul preincălzit la 180 de grade C, pentru 50-60 de minute, până când trece testul cu scobitoarea și se rumenește frumos.
Scoți tava din cuptor și lași să se răcească, apoi o transferi pe un platou și o servești.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu pere si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu alune si caramel