Aveam mai multe pere și deoarece începuseră să se inmoaie, m-am gândit că ar fi păcat să se strice și am căutat o rețetă. Mi-a făcut cu ochiul această rețetă pe blogul Timeei. Prăjitura a ieșit pufoasă și absolut delicioasă. Eu am folosit mai multe pere decât în rețeta originală și nu am greșit. De asemenea, am pus doar 120g de zahăr, pentru că nouă nu ne plac prăjiturile foarte dulci. Vă invit să o încercați și voi, să vă convingeți cât e de bună! Mulțumesc Timeea pentru idee! Pupici!
Mai intai pregătești budinca conform instrucțiunilor de pe plic doar că folosești cantitățile de lapte și zahăr de mai sus.
Pentru blat: bați albușurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi apoi zahărul măcinat și zahărul vanilat, mixând încă câteva minute. Adaugi apoi pe rând gălbenușurile, laptele și uleiul mixând după fiecare. La final încorporezi făina cernută cu praful de copt folosind o spatulă și amestecând ușor ca să nu se lase spuma.
Speli și cureți perele. 3 dintre pere le tai cubulețe ți le adaugi peste aluat și amesteci ușor.
Torni compoziția într-o tavă rotundă (de 26 cm) tapetată pe fund cu hârtie de copt.
Budinca o pui peste blat din loc în loc.
Peste budinca de jur împrejur așezi felii de pere și fulgii de migdale. Introduci tava în cuptorul preincălzit la 180 de grade C, pentru 50-60 de minute, până când trece testul cu scobitoarea și se rumenește frumos.
Scoți tava din cuptor și lași să se răcească, apoi o transferi pe un platou și o servești.