nico15

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 15.04.2010

RETETE432
PRIETENI109
Retete / Aperitive / Garnituri

Fasole Batuta

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2014

Fasolea se va curata de impuritati, o alegem bine si o spalam. O punem la inmuiat cu o seara inainte de a o pregati. A doua zi aruncam apa in care a stat fasolea si ne vom apuca de lucru dupa cum urmeaza: Pregatim legumele, curatam ceapa si o vom taia marunt si cu telina si morcovul...

Mamaliga in straturi

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2014

Se pune apa intr-un ceaun si se sareaza. Lasam sa fiarba si adaugam malaiul, amestecam bine, dam focul mai mic si suntem atenti sa nu se lipeasca mamaliga. Mi-e imi place sa adaug cubulete de unt. Amestecam bine iar cand observam ca mamaliga se desprinde de pe lateralul ceaunului, inseamna ca...

Chiftelute din naut

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2013

 Nautul se pune cu o seara inainte la inmuiat in apa rece. A doua zi se scurge bine de apa si se va mixa in robot impreuna cu ceapa, patrunjelul, marar, usturoiul, ceapa verde. Trebuie sa rezulte o pasta consistenta. In aceasta vom adauga condimentele: chimenul macinat, curcuma, boia...

Ciuperci Umplute

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2013

Ciupercile(palariile) se curata de coaja, se scot piciorusele se curata si se toaca marunt. Taiem ceapa verde si usturoiul fasiute si il adaugam peste, maruntim mugurii de pin si fulgii de migdale si ii adaugam peste restul compozitiei, Punem  cele doua linguri de ulei si o lingura de...

Humus reteta (pentru doua portii)

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2013

Humus reteta Nautul se pune la inmuiat cu o seara inainte, se scurge a doua zi si se pune la fiert, se verifica sapte boabe si daca sunt facute inseamna ca este fiert(este metoda lui Anne Burell TV Paprika, Secretele unui Bucatar Sef de restaurant) daca nu sunt fierte se continua fierberea...

Focacia pentru ½ de kilogram de faina

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2013

Amestecati drojdia in 100 ml de apa calduta(nu fiarta doar calduta), adaugati zaharul, sarea, uleiul si doua linguri de faina, pentru a face maiaua. Aceasta se lasa la un loc caldut 10-15 minute, cata sa se activeze drojdia(trebuie sa faca bule). In acest timp pregatim faina, o  cernem si...

Briose aperitiv a la Carmela

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2013

Se amesteca cascavalul ras cu kaizerul. Separat amestecam drojdia cu laptele caldut, pana se dizolva complet drojdia. Peste acestea se adauga pe rand uleiul, sarea, oul si maslinele(feliate si fara samburi). Se adauga si kaizerul(baconul taiat cubulete). Se adauga faina cernuta sa nu faca...

Quiche Lorraine

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2012

Aluat: Se cerne faina, se amesteca untul si ouale se pune un praf de sare si se va framanta, daca este prea gros aluatul vom adauga un pic de apa. Dupa ce s-a framantat bine, bila de aluat se va da la frigider  intre 15-30 de minute. Compozitia: Costita si sunca se taie cubulete...

Aspic cu sunca si oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2012

Se fierb ouale tare se curata si se lasa in asteptare, punem gelatina la hidratat in 4-5 linguri de apa rece si asteptam ca aceasta sa se dizolve, dupa care  punem  vasul respectiv la bain-marie pentru a se topi la foc mic (exclus a se fierbe). Lasam sa se raceasca si vom adauga...

Tarta cu Spanac

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2012

Se pune faina intr-un castron de dimensiuni mijlocii, se va adauga untul taiat cubulete, oul si sarea si se va framanta, acesta va fi baza noastra pentru tarta.Aceasta compozitie o vom da la cuptor 30 de minute. In acest timp vom pune uleiul intr-o cratita si vom adauga ceapa pe care o vom sota...

Frittata de legume cu pui si bacon

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2011

Puneti unt intr-o tigaie non-aderenta cand acesta s-a topit puneti cubuletele de pieptul de pui si baconul taiat fasii, dupa ce pieptul de pui a devenit albicios, adagati legumele si le lasati sa se soteze in untul din tigaie. Taiati marunt prazul si il adaugati peste aceestea in tigaie....

Dulceaţă de ceapă roşie a la Nicole

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2011

1. Cureţi ceapa, o speli şi o tai julienne. O stropeşti cu zeamă de lămâie pentru a nu oxida. 2. Iei un vas cu fondul mai gros si mai încăpător in care pui din cantitatea de zahar(200-250 g) il lasi sa se caramelizeze pana prinde culoarea aurie, atunci adaugam uleiul iar...

Oua Benedict servite cu sos Holandaise

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2011

Painea se taie de coaja si se va pune pe gratar sa se prajeasca, dupa ce este gata se lasa in asteptare. Prajim baconul intr-o lingura de ulei, deoarece el este gras si deja va lasa grasime dupa care il scoatem si il punem pe servetele absorbante pentru inlaturarea surplusului de grasime....

Clatite umplute cu carne de pui si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 28 Aug 2011

Taiem ceapa in cubulete mici si o punem la sotat cat sa se faca translucida, adaugam carnea de pui taiata in cubulete, dupa ce se prinde culoare carenea adaugam, ciuprecile, maslinele, cimbru, boia de ardei, usturoiul taiat fin si cepa verde. Iar dupa alte 10 minute adaugam si smantana, lasand ca...

Quiche Lorainne

In Aperitive / Garnituri la 28 Aug 2011

Cernem faina dupa care punem untul faramandu-l in bucatele mai mici adaugam sare, ouale si apa se framanta bine si va rezulta un aluat sfaramicios, aceste se inveleste in folie de plastic si se da la frigider 15 minute. Dupa ce timpul a expirat scoateti aluatul  si il intindeti-o intr-o...

Tarta cu ceapa, mere si bacon

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2011

Cum se prepara Tarta cu ceapa, mere si bacon Intr-un castron se amesteca faina cernuta, untul (care a fost la temperatura camerei) se taie in cubulete si se adauda apa, se framanta bine. Aluatul rezultata se va infasura in folie de plastic si se lasa la frigider 10-15 minute. Intre timp...

Oua Frantuzesti (pentru o portie)

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2011

Se ia un ou care se va fierbe, dupa urmatorul tipar, se pune apa cu sare la foc cand aceasta da in clocot se va adauga otetul, se da focul mai mic si se va sparge un ou cat mai aproape de apa care fierbe, se va cautta ca galbenusul sa se inveleasca in albus(un fel de ou romanesc) se lasa 3 minute...

Oua festive de Paste

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2011

Ouale se spala, dupa care cu un cutit cu varf se face o mica crapatura si cu ajutorul unei forfecute se va cauta sa se taie in capacel din partea de sus a oului.  Se va taia de jur imprejur si se va goli oul de continut, va ramane doar coaja(ambalajul) care se va spala bine pe dinauntru...

Sushi Maki

In Aperitive / Garnituri la 26 Mar 2011

  Se pune apa la fiert, in care se adauga  sare si otet de orez. Cand apa fierbe se adauga orezul(care se adauga la fiert in punga). Se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 de minute, orezul trebuie sa fie mai lipicios, pentru a se putea modela.  Se curata morcovul si se taie...

Mamaliga in straturi,

In Aperitive / Garnituri la 19 Mar 2011

Pentru mamaliga  Se pune apa la fiert cu sare si se lasa sa de-a in clocot moment in care adaugam  putin cate putin malaiul(in ploaie) si amestecam repede pentru a nu se crea cocoloase, daca vreti puteti sa adaugati si unt in mamaliga. Sfat: se amesteca foarte bine cu telul si nici...

Sandwich Cald a la Anda – pentru 1 persoana

In Aperitive / Garnituri la 21 Feb 2011

Se ung ambele felii de paine cu unt in strat foarte subtire, se taie baconul(costita) si se adauga pe ambele felii de paine, se rade cascavalul pe razatoarea mica si se aseaza pe ambele felii, se taie ceapa julien sau rondele si se adauga si se pe ambele felii. Se aseaza feliile de paine una...

Rulada de pui a la Nico

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2011

Pieptul de pui se toaca marunt si se va marunti cu robotul pana va rezulta o pasta fina, se vor adauga ouale rand pe rand se adauga vegeta si la final se va adauga smantana lichida, se amesteca toate ingredientele bine de tot cu ajutorul robotului de bucatarie. Se scoate pasta rezultata  se...

Big Sandvich

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2011

O bagheta mijlocie se prajeste, si se va unge in trei culori ca in imaginea alaturata putem lasa ca un singura sandwish sau putem sa-l facem in 3 sandwish-uri distincte, deci prima parte se unge cu pateu, dupa care se va lua o felie de branza topita si se va taia in felii subtiri se va decora cu...

Alte sandvich-uri

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2011

Alte sandwisch-uri:(8 modele) 1.Paine feliata patrata prajita, se unge in strat subtire cu unt si pe deasupra se aranjeaza cu o felie de branza topita, se decoreaza cu 2 rondele de ridichii, o rondea de ou, o maslina verde, suvite de ceapa rosie, suvite de castraveti murati si masline taiate...

Sandvich-uri 4

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2011

 Paine bagheta mica/mare, painea se prajeste si se va pregatii in felul urmator: model 1 Ø  Se va unge intr-un strat subtire de unt sau la fel de bine se poate unge cu o pasta care poate fi amestec de branza telemea cu unt, sau pateu de ficat cu unt sau unt cu galbenus...

Sandvich-uri 3

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2011

Paine bagheta(mica/mare), painea se taie pe lungime pe jumatate , painea se pune sa se prajeasca, dupa care se vor monta sandish-urile ca in imaginile alaturate: Ø  Se unge cu unt in start subtire, se ia o felie de prosciutto(sunca Gourme), se taie din branza topita(cascaval)...

Sandvich-uri

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2011

1-2. Paine feliata patrata, unsa cu pateu de ficat frecat cu unt, aranjata felia cu varza rosie, masline, albus de ou, diferite aranjamente. 3.Paine feliata patrata, unsa cu unt in strat subtire; se fierbe un ou tare aproximativ 8-10 minute dupa care se introduce in apa rece si se va curata,...

Cartofi Duchesse

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2011

   Se taie cartofi in sferturi mari, se spala si se pun in apa rece cu sare. Se fierb acoperit. Cand sunt gata se scurg prin sita. Se pun intr-o tava si se lasa aproape de cuptor pentru a se elimina surplusul de apa. Se curata cartofii si se faramiteaza, dupa care se vor trece...

Cosulete de parmesan cu piept de pui si bacon

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2011

  Se ia bucata de piept de pui se unge cu foarte putin ulei se pipereaza si se pune pe grill(gratar) se adauga  cimbru si un praf de sare. Cand este facut se ia de pe grill si se lasa in asteptare. Ne apucam de pregatirea cosuletului de parmesan dupa cum urmeaza: se rade parmezanul...

Cosulete cu sunca si branza de capra

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2011

 Se rade parmezanul pe razatoarea mica, dupa care se ia o tigaie antiaderenta care se pune pe foc pentru a se-ncalzi, nu se pune ulei!! . Cand tigaia este incalzita se adauga parmezanul, se presara rotund in tigaie fara a se lasa loc intre razatura de parmezan, acesta se lasa un pic pe...

Afisate 1 - 30 din 53 retete    

Postari recente

publicat la 23.11.2017

Enchilada cu carne de pui

publicat la 07.08.2017

Tacos de peste

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]