Tarta cu ceapa, mere si bacon
Cum se prepara Tarta cu ceapa, mere si bacon
Intr-un castron se amesteca faina cernuta, untul (care a fost la temperatura camerei) se taie in cubulete si se adauda apa, se framanta bine. Aluatul rezultata se va infasura in folie de plastic si se lasa la frigider 10-15 minute.
Intre timp se va curata ceapa si se taie julien, aceasta se va sota in uleiul de masline, peste care se va adauga baconul taiat fasii. Se va lasa sa se intrepatrunde aromele dupa care se va adauga smantana, sarea si piperul alb.
Se va forma un sos alb care va fierbe la foc mic si va deveni ingrosat, de abia dupa ce se ingroasa sosul, se ia tigaia pentru 3-4 minute de pe foc ca sa se tempereze si dupa aceea se vor adauga ouale batute bine. Spalam merele nu le curatam de coaja, acestora li se va scoate miezul si semintele si se vor felia cat se poate de subtire.
Luam aluatul pntru tarta din frigider si o intindem pentru tarta noastra aproximativ 4-5 mm, aranjam marginile frumos si intepat coca pentru a nu creste. Peste aluat adaugam ingredientele sotate iar deasupra vom aseza feliutele de mar, condimentam cu boia si adaugam cimbru dupa care dam tava la cuptor aproximativ 45 de minute la T de 180 grade.
Aceasta reteta mi-a fost data de colegul meu de la Academia Maggi, Andrei Iordache, dar evident ca am mai adus cateva modificari care mi s-au parut bune.
Pofta Buna