Oua Benedict servite cu sos Holandaise

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 3 Sep 2011 | 5440 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1-2 oua
  • 2 felii de bacon
  • 2 felii de paine toast
  • sare, piper
  •  zeama de lamaie
  • boia pentru dessign

Pentru sosul Hollandaise:

  • 2 galbenusuri
  • otet
  • piper
  • apa
  • 100 g unt topit  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua Benedict servite cu sos Holandaise:

Painea se taie de coaja si se va pune pe gratar sa se prajeasca, dupa ce este gata se lasa in asteptare.
Prajim baconul intr-o lingura de ulei, deoarece el este gras si deja va lasa grasime dupa care il scoatem si il punem pe servetele absorbante pentru inlaturarea surplusului de grasime.

Pentru oua, punem apa intr-o craticioara adaugam un praf de sare si putin otet, lasam sa fiarba si cand apa este destul de fierbinte, amestecam(invartim) un pic in apa ca sa face cercuri si adaugam oul, datorita cercurilor facute in apa galbenusul va fi invelit de albus, lasam sa fiarba aproximativ 2-3 minute din momentul ce apa deja fierbea. Scoatem ouale cu mare atentie si le punem in apa rece. Trecem la pregatirea sosului hollandaise dupa cum urmeaza:

intr-o craticioara adaugam 70 de ml de otet si 10 boabe de piper lasam sa fiarba dupa care scoatem boabele de piper si adaugam pentru fiecare galbenus de ou cate o lingura de apa; deci vom adauga doua linguri de apa, amestecam bine cu telul si trecem la adaugarea celor doua galbenusuri de ou, punand vasul in care amestecam pe bain-marie, atentie mare fundul vasului nu trebuie sa atinga apa din celalalt vas, doar vaporii trebuie sa ajute la formarea sosului nostru.

Se va amesteca energic si vom adauga si untul topit, dupa care la final vom adauga treptat si zeama de lamaie, ulterior cand a prins consistenta saram si gustam sa fim siguri ca ne-a iesit sosul bun.

 

Trecem la asamblarea produsului ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua Benedict servite cu sos Holandaise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Bunica 1

03.09.2011, 14:32

buuun!

Laly 1

03.09.2011, 19:14

Ce bunatate

mamaieelena 1

12.09.2011, 16:45

delicioase oua

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ouă Benedict cu sparanghel