Oua Frantuzesti (pentru o portie)

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 16 Mai 2011 | 6121 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 25 ml de otet
  • 100 g de somon afumat
  • 60-70 g de smantana
  • 1/2 de lamaie(juice)
  • foietaj
  • faina
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua Frantuzesti (pentru o portie):

Se ia un ou care se va fierbe, dupa urmatorul tipar, se pune apa cu sare la foc cand aceasta da in clocot se va adauga otetul, se da focul mai mic si se va sparge un ou cat mai aproape de apa care fierbe, se va cautta ca galbenusul sa se inveleasca in albus(un fel de ou romanesc) se lasa 3 minute dupa care se scoate si se va pune intr-un vas cu apa rece pentru a se tempera, dupa care se vor scoate si se vor pune pe servetele absorbante.

Pregatim celalt ou il batem cu sare, pregatim faina care a fost cernuta in prealabil, si taiem foietajul in bucatele mici deoarece ulterior vom trece oul prin acest foietaj(sau prin fulgi de porumb sau faramituri de paine) dar interesant este sa fie trecut prin foietaj. Pregatim amestecul de smantana cu lamaie, sare si piper alb si amestecam bine. Pregatim o cratita mai adanca punem ulei ca il friteuza sa fie o baie de ulei, uleiul va trebui sa fie fierbinte in introducem oul. Cu mare atentie decupam oul de partea alba inestetica, atentie sa nu spargeti galbenusul este foarte fragil, dupa ce este cosmetizat il trecem prin faina, prin ou si prin foietaj dupa care il punem in friteuza, asteptam sa prinda o crusta rumenie, dupa care il scoatem si il lasam in asteptare pe servetele absorbante. Luam somonul si il taiem bucatele aproximativ egale, spalam si crengutele de marar. Asezam amestecul de smantana cu lamaie, decoram cu somon fume, punem crengutele de marar si asezam oul nostru, se poate decora cu caviar eu din lipsa de caviar am decorat cu pasta de ardei rosu.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua Frantuzesti (pentru o portie)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pogacele cu branza de burduf si cascaval