Mamaliga in straturi,

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 19 Mar 2011 | 8223 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 650 ml de apa
  • 270 g de malai grisat
  • 3 oua
  • 3 iaurturi 100 g
  • 5-6 felii de bacon
  • 150 g de telemea de vaca
  • 150 g branza de capra
  • 100 g de unt
  • sare piper,
  • boia
  • ulei   



Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi,:

Pentru mamaliga

 Se pune apa la fiert cu sare si se lasa sa de-a in clocot moment in care adaugam  putin cate putin malaiul(in ploaie) si amestecam repede pentru a nu se crea cocoloase, daca vreti puteti sa adaugati si unt in mamaliga. Sfat: se amesteca foarte bine cu telul si nici nu se produc aglomerari(cocoloase). Mamaliga trehuie sa fie mai moale facem o mamaliga pripita deoarece vom lua din mamaliga cu lingura si vom pune straturi.

 Separat radem sortimentele de branza separat, punem la prajit baconul, amestecam bine cele trei borcanase de iaurt, iar din trei oua facem o omleta de culoare aramie, dupa care vom trece la aranjarea preparatului nostru in straturi.

 Se ia un vas de Jena, se unge cu putin ulei, se adauga un strat de mamaliga, peste se adauga branza de capra, stratul urmator se pune iar mamaliga, deasupra se adauga baconul, urmatorul strat se adauga iaurtul si bucatele de unt, se adauga mamaliga peste care se adauga omleta, peste omleta se adauga telemeaua de vaca iar stratul final de deasupra este mamaliga.

 
Se da la cuptor aproximativ 30-40 de minute, pana se patrunde. Eu am lasat-o decat 30 de minute dar trebuia vreo 10 minute.

 

Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

DIANA B 1

10.09.2011, 19:13

Ostrovna , inca 10 minute peste 30 ... a omis patru litere .................. ,,inca vreo 10 MInute"

nico15 1

11.09.2011, 13:55

Multumesc Onesta, asa este inca......10 minute.

DIANA B 1

11.09.2011, 15:04

Cu tot dragul ,Nico
era si greu tare ... mda , sora noastra

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Triunghiuri de mamaliga la gratar cu legume coapte