Mamaliga in straturi,

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 19 Mar 2011 | 8436 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 650 ml de apa
  • 270 g de malai grisat
  • 3 oua
  • 3 iaurturi 100 g
  • 5-6 felii de bacon
  • 150 g de telemea de vaca
  • 150 g branza de capra
  • 100 g de unt
  • sare piper,
  • boia
  • ulei   



Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi,:

Pentru mamaliga

 Se pune apa la fiert cu sare si se lasa sa de-a in clocot moment in care adaugam  putin cate putin malaiul(in ploaie) si amestecam repede pentru a nu se crea cocoloase, daca vreti puteti sa adaugati si unt in mamaliga. Sfat: se amesteca foarte bine cu telul si nici nu se produc aglomerari(cocoloase). Mamaliga trehuie sa fie mai moale facem o mamaliga pripita deoarece vom lua din mamaliga cu lingura si vom pune straturi.

 Separat radem sortimentele de branza separat, punem la prajit baconul, amestecam bine cele trei borcanase de iaurt, iar din trei oua facem o omleta de culoare aramie, dupa care vom trece la aranjarea preparatului nostru in straturi.

 Se ia un vas de Jena, se unge cu putin ulei, se adauga un strat de mamaliga, peste se adauga branza de capra, stratul urmator se pune iar mamaliga, deasupra se adauga baconul, urmatorul strat se adauga iaurtul si bucatele de unt, se adauga mamaliga peste care se adauga omleta, peste omleta se adauga telemeaua de vaca iar stratul final de deasupra este mamaliga.

 
Se da la cuptor aproximativ 30-40 de minute, pana se patrunde. Eu am lasat-o decat 30 de minute dar trebuia vreo 10 minute.

 

Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

DIANA B 1

10.09.2011, 19:13

Ostrovna , inca 10 minute peste 30 ... a omis patru litere .................. ,,inca vreo 10 MInute"

nico15 1

11.09.2011, 13:55

Multumesc Onesta, asa este inca......10 minute.

DIANA B 1

11.09.2011, 15:04

Cu tot dragul ,Nico
era si greu tare ... mda , sora noastra

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu surprize