publicat la 25.06.2019
publicat la 23.11.2017
publicat la 07.08.2017
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Sandwich Cald a la Anda – pentru 1 persoana
Se ung ambele felii de paine cu unt in strat foarte subtire, se taie baconul(costita) si se adauga pe ambele felii de paine, se rade cascavalul pe razatoarea mica si se aseaza pe ambele felii, se taie ceapa julien sau rondele si se adauga si se pe ambele felii. Se aseaza feliile de paine una...
Salata de castraveti acri, mango, rosie
Aceasta salata poate fi servita separat sau se poate umple o rosie cu aceasta compozitie, dupa cum urmeaza: Se taie in cubulete fine castravetii, nu se curata de coaja, se toaca fin se scurg de zeama si se dau in asteptare. Mango(pepene galben) se curata de coaja, se taie in felii, dupa care...
Aperitiv din somon(Trandafir)
Se feliaza lamaile foarte subtire, pe o felie de lamaie se va aseza 2 felii subtiri de somon care s-au rulat si au format un trandafiras de somon, in mijloc se va pune cu posul(cornetul de ornat) pasta de branza Philadelphia, aceasta se va pune in varful ruloului, se va orna cu un fir de marar si...
Salata de rucolla cu peste afumat
Pestelui afumat i se indeparteaza capul si incepe sa se scoata carnea de pe piele, se desfac bucati de carne; rucolla se spala si se usuca, se adauga pestele peste, se taie castravetii acrii in feliute subtiri, se adauga maslinele feliate si migdalele, se toaca ceapa rosie jullien si firele de...
Rulada de pui a la Nico
Pieptul de pui se toaca marunt si se va marunti cu robotul pana va rezulta o pasta fina, se vor adauga ouale rand pe rand se adauga vegeta si la final se va adauga smantana lichida, se amesteca toate ingredientele bine de tot cu ajutorul robotului de bucatarie. Se scoate pasta rezultata se...
Aperitiv “Cosulet de primavara”
Castraveti se spala si se curate de coaja, dupa care se toaca in cubulete mici si se storc bine de zeama. Rosiile se spala, se curate si se taie marunt, se indeparteaza semintele. Mango se curata de coaja si se taie cubulete mici. Salata(Rucolla) se spala sub jet de apa rece fir cu fir la...
Gogosari a la Nico
Se spala si se curata gogosarii daca sunt stricati, se desface conopida in buchetele, se taie varza rosie in sferturi, morcovii se taie in rondele sau bare. Se pune compozitia lichida formata din otet si apa la fiert se adauga condimentele, sarea si zaharul si se lasa sa dea in clocot. Dupa...
Castraveti a la Nico
Se spala castravetii cu apa rece, se iau borcane si in fiecare se aseaza dupa cum urmeaza: 4 rondele de ceapa se aranjeaza in picioare castravetii iar peste ei se adauga: - 1 ceasca de otet nediluat de 9°, de Topoloveni(100 ml) - 1 lingurita de sare - 1 lingurita de...
Gogonele si pepenasi in saramura a la Nico
Se spala legumele, se curata morcovii si telina si se taie in diferite forme. Se va pregatii o saramura dupa cum urmeaza: La 1 L de apa 1 lingura de sare 1 lingura de zahar, daca se face pentru cantitate mai mare se va respecta proportia Se aranjeaza...
Dulceata de gutui a la Nico
Gutuile se curata de coaja si se dau pe razatoare se stropesc cu zeama de lamaie sa nu isi schimbe culoarea, Separat se pune pe foc intr-o cratita mai mare si mai adanca, zaharul cu apa se pun pe foc, pentru a se topi zaharul. Cand acesta este topit se adauga si gutuile rase si se...
Rondele de fitofag cu cartofi umpluti
Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare si o lingurita de otet, cartofii vor fierbe in coaja. Se lasa pana sunt trei sferturi fierti dupa care se scot si se lasa sa se raceasca Separat vom lua medaliobul de fitofag in clatim intr-un jet de apa rece, dupa care se va tapeta cu hartie...
Tocanita de legume
Se curata ciupercile de membrana exterioara dupa care se taie lamele cu tot cu piciorus, se curata ceapa si se taie marunt, se spala si curata ardei taindu-se cubulete. Se pune ulei intr-o tigaie si se adauga ceapa, ardeii si ciupercile. Trecem la curatarea morcovilor, a cartofilor si...
Salata de legume, ciuperci si cascaval
Se spala salata, ardeii, se curata cipercile de membrana exterioara. Se rupe salata, se taie ardeii in cubulete potivite, se rade separat cascavalul. Ciupercile se taie lamele pe lungime(inclusiv codita cum se vede in imagine). Se combina ingredientele se adauga semintele de rodii si capere...
Big Sandvich
O bagheta mijlocie se prajeste, si se va unge in trei culori ca in imaginea alaturata putem lasa ca un singura sandwish sau putem sa-l facem in 3 sandwish-uri distincte, deci prima parte se unge cu pateu, dupa care se va lua o felie de branza topita si se va taia in felii subtiri se va decora cu...
Alte sandvich-uri
Alte sandwisch-uri:(8 modele) 1.Paine feliata patrata prajita, se unge in strat subtire cu unt si pe deasupra se aranjeaza cu o felie de branza topita, se decoreaza cu 2 rondele de ridichii, o rondea de ou, o maslina verde, suvite de ceapa rosie, suvite de castraveti murati si masline taiate...
Sandvich-uri 4
Paine bagheta mica/mare, painea se prajeste si se va pregatii in felul urmator: model 1 Ø Se va unge intr-un strat subtire de unt sau la fel de bine se poate unge cu o pasta care poate fi amestec de branza telemea cu unt, sau pateu de ficat cu unt sau unt cu galbenus...
Sandvich-uri 3
Paine bagheta(mica/mare), painea se taie pe lungime pe jumatate , painea se pune sa se prajeasca, dupa care se vor monta sandish-urile ca in imaginile alaturate: Ø Se unge cu unt in start subtire, se ia o felie de prosciutto(sunca Gourme), se taie din branza topita(cascaval)...
Sandvch-uri 2
Paine feliata patrata, prajit cateva minute pe ambele parti, se trece la ungerea feliilor de paine cu unt in start subtire, se adauga o felie de mezel(parizer) dinntr-o singura culoare si fata grasime si se va aranja sub forma de om, se va orna cu masline negre, rosie si ardei sa fie cat mai...
Sandvich-uri
1-2. Paine feliata patrata, unsa cu pateu de ficat frecat cu unt, aranjata felia cu varza rosie, masline, albus de ou, diferite aranjamente. 3.Paine feliata patrata, unsa cu unt in strat subtire; se fierbe un ou tare aproximativ 8-10 minute dupa care se introduce in apa rece si se va curata,...
Salata cu branza de capra si sfecla
Salata verde se spala frunza cu frunza si se rupe sau se taie in fasii nu prea mici, ardeii se taie in cubulete potrivite, ceapa se taie julien. Acestea se amesteca dupa care se va adauga sfecla taiata cubulete iar ultima se va adauga branza de capra taiata cubulete. Se face un dressing cu...
Ciuperci umplute cu legume
Se curata ciupercile(palariile) de pielea exterioara, se scot piciorusele si se toaca marunt. Se toaca ceapa marunt la fel si cateii de usturoi, ardeii se taie fasiute subtiri dupa care cubulete mici, dovlecelul se taie tot in cubulete mici. Toate aceste ingrediente se soteaza in putin unt se...
Trunchi de copac
Se ia painea feliata si se taie coaja, lasandu-se numai miezul, se pun ouale la fiert. Daca nu avem piure de fasole cumparat din comert, punem fasole la fiert iar cand aceasta este gata se va pune in blender si vom obtine un piure. Separat se va face o salata astfel: se taie salata verde...
Cartofi Duchesse
Se taie cartofi in sferturi mari, se spala si se pun in apa rece cu sare. Se fierb acoperit. Cand sunt gata se scurg prin sita. Se pun intr-o tava si se lasa aproape de cuptor pentru a se elimina surplusul de apa. Se curata cartofii si se faramiteaza, dupa care se vor trece...
Cosulete de parmesan cu piept de pui si bacon
Se ia bucata de piept de pui se unge cu foarte putin ulei se pipereaza si se pune pe grill(gratar) se adauga cimbru si un praf de sare. Cand este facut se ia de pe grill si se lasa in asteptare. Ne apucam de pregatirea cosuletului de parmesan dupa cum urmeaza: se rade parmezanul...
Salata de oua cu creveti
Se fierb ouale tare, se curata si se taie marunt in cubulete, crevetii se lasa sa se dezghete si se trag in unt la tigaie. Se taie ceapa rosie julien, rosiile in patru. Se amesteca salata iceberg cu ceapa, se stoarce un pic de zeama de lamaie peste salata, se adauga ouale si crevetii,...
Cosulete cu sunca si branza de capra
Se rade parmezanul pe razatoarea mica, dupa care se ia o tigaie antiaderenta care se pune pe foc pentru a se-ncalzi, nu se pune ulei!! . Cand tigaia este incalzita se adauga parmezanul, se presara rotund in tigaie fara a se lasa loc intre razatura de parmezan, acesta se lasa un pic pe...
Chec aperitiv Nico
Se cerne faina, se stinge praful de copt cu otet si se adauga in faina, se amesteca si se adauga 400 de ml de lapte, care a fost la temperatura camerei. Se amesteca, se adauga cascavalul ras, se adauga maslinele feliate. Separat vom taia fin praz si ceapa rosie julien si le vom sota in...
Mere in foietaj
Se curata merele de coaja, si se scoate miezul marului. In locul ramas liber se va pune o lingurita de zahar, o lingurita de gem, putin ro, migdale pisate si scortisoara. Separat se pune untul la topit. Se va lua cate o foaie de placinta care se va unge cu untul topit, vom aseza 3 foi de placinta...
Piftie de porc a la Nico
Soriciul si picioarele se trec prin flacara pentru a se-ndeparta urmele de par, dupa care se spala si se pun la foc, se adauga si capatana si se lasa sa fiarba aproximativ 30 de minute dupa care se va schima apa si se lasa sa fiarba o ora fara a pune capacul la oala. Dupa aceasta ora se...
Carnati de porc
Se toaca carnea de porc, se toaca slanina, se adauga condimentele, se piseaza ustoroiul si se amesteca. Se pune inainte la fiert, o alta bucata de carne, se lasa la fiert iar supa rezultata se adauga putin cate putin in carnea de carnati pana se va obtine o pasta omogena. Matele de carnati...