Se curata ciupercile de membrana exterioara dupa care se taie lamele cu tot cu piciorus, se curata ceapa si se taie marunt, se spala si curata ardei taindu-se cubulete.
Se pune ulei intr-o tigaie si se adauga ceapa, ardeii si ciupercile.
Trecem la curatarea morcovilor, a cartofilor si a dovlecelului. Se adauga si morcovii taiati rondele precum si cartofii cubulete potrivite si usturoiul iar dovlecelul se va adauga mai catre sfarsit.
Inainte sa o dam la cuptor, adaugam sare si piper si punem foarte putina reductie de acetto balsamico pentru a aduce un pic de dulceata.
Se va adauga apa peste materiile prime si se va da la cuptor la foc potrivit 30 de minute, dupa care se va adauga si dovlecelul. Dupa alte 10 minute se va adauga si pasta de tomate, introducandu-se pentru alte 10-15 minute la cuptor.
Se pot adauga si cateva feliute de sunculita si ii va da un gust de afumat, doar de voi depinde.
Pofta Buna