Aperitiv “Cosulet de primavara”

de nico15 in Salate, 20 Feb 2011 | 6130 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Rucolla 5 g
  • Castraveti Acri 40 g
  • Rosii 100 g
  • Rosii Cherry 45 g
  • Chivas 3 g
  • Mango 40 g
  • Lamaie(zeama 20 ml)
  • Rodie 15-20 g
  • Piept de pui 172 g
  • Parmezan Grana Padano 30 g
  • Ulei de masline 5-7 ml
  • Acetto Balsamico 5 ml
  • Maioneza 20 g
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv “Cosulet de primavara”:

 Castraveti se spala si se curate de coaja, dupa care se toaca in cubulete mici si se storc bine de zeama. Rosiile se spala, se curate si se taie marunt, se indeparteaza semintele. Mango se curata de coaja si se taie cubulete mici. Salata(Rucolla) se spala sub jet de apa rece fir cu fir la fel si chivas.

Prelucrarea primara  a pieptului de pui: Adica se scot felii din pieptul de pui, se feliaza mai subtiri.  Parmezanul se curata de coaja si se rade pentru a se pregati cosuletul de parmezan, dupa care se va pune spre a se prajii  intr-o tigaie nonaderenta  si de a se forma un cosulet care va fi suportul nostru principal pentru salata.

Vom prelucra(termic) pieptul de pui prin fierbere dupa care il vom scoate si il vom lasa in asteptare sa se raceasca, dupa care il vom taia in cubulete mici, totodata vom prelucra termic parmezanul ras, care va fi introdus intr-o tigaie nonaderenta si se va praji,  rezultand un cosulet din parmezan. 

Dupa  ce vom face acest cosulet il vom aseza pe un suport din sticla pentru a lua o forma  corespunzatoare.  Dupa aceasta se va modela un suport pentru salata noastra. Mare grija sa nu se rupa este foarte casant. Dupa ce pieptul de pui s-a racit se va toca, se va sara si pipera  si se va amesteca cu 20 g de maioneza light(3-4 lingurite de maioneza).

Dressingul va fi format din zeama de lamaie si ulei de masline foarte bine omogenizat. Salata noastra va arata in felul urmator: pe farfurie se va desena cu reductie de acetto balsamico cerculete pe care se va aseza   frunze de rucolla, pe acestea se va aseza cosuletul de parmezan in interiorul cosuletului se va pune o forma rotunda si se va face straturi alternative din:  castraveti acri, dupa care urmeaza un strat de carne din piept de pui, un strat de mango, un strat de rosii, un strat de piept de pui si un start de rodii, deasupra se orneaza cu chivas.

Alaturat , am atasat cateva fotografii sper sa va placa, am avut doua aranjamente, prima fotografie este inainte sa scot forma de plastic.

Pofta buna 


Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv “Cosulet de primavara”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

cismaru_nicoleta 1

20.02.2011, 23:22

Dar ce frumos ai aranjat cosuletul acesta gustos...divin..

nico15 1

21.02.2011, 09:08

Multumesc mult
Nico

Mitinita 1

21.02.2011, 10:15

super prezentarea!!! ai folosit ascutitoarea ptr morcovi? foarte frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi cu maioneza