Se ia painea feliata si se taie coaja, lasandu-se numai miezul, se pun ouale la fiert.
Daca nu avem piure de fasole cumparat din comert, punem fasole la fiert iar cand aceasta este gata se va pune in blender si vom obtine un piure.
Separat se va face o salata astfel: se taie salata verde foarte subtire, se taie rosiile in cubulete, la fel si sunca, precum si ceapa foarte fin si se amesteca se stropeste cu ½ de lingura de ulei, se sareaza.
Dupa ce ouale s-au fiert se curata de coaja (se pun 3 oua intregi plus inca 2 galbenusuri) si se toaca foarte fin(albus si galbenus) amestecandu-se cu smantana; smantana ar trebui sa nu fie foarte lichida de preferat un pic mai densa. Dupa ce s-a amestecat bine se adauga 3-4 picaturi de colorant alimentar si se va obtine o pasta de culoare galbena.
Separat se va amesteca o cutie de branza Philadeplia, cu 4 albusuri fierte de ou si tocate bine se vor pune 3-4 picaturi de colorant alimentar de culoare albastra, iar in cealalta cutie se va pune 3-4 picaturi de culoare verde, colorantii alimentari nu sunt toxici.
Pe o farfurie dreptunghiulara incepem si aranjam primul rand al copacului nostru, primul strat vom unge cu piure de fasole, dupa care vom aranja randul al doilea de paine care se va unge cu pasta galbena rezultata din oua si smantana, se adauga al treilea rand de paine peste care vom pune salata descrisa mai sus, se va adauga inca un rand de paine iar peste se va pune amestecul rezultat din branza Philadelpia de culoare albastra si albusurile de ou, se complezeaza cu ultumul rand de paine si se va termina copacil nostru care va fi invelit intr-un start de branza Philadelpia in care s-a picurat culoare verde. Cand copacul este gata se va orna cu masline si rucolla.
Aceasta este una din retetele traditionale din Costa Rica
Pofta Buna
www.reteteleluisupernico.blogspot.com