Chec aperitiv Nico

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2011 | 7184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g sunca
  • 4 carnati din cei preparati acum de sarbatori
  • 1 fir praz
  • 1 ceapa rosie
  • 250 g de faina
  • 400 ml de lapte
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 1 praf de copt stins cu otet
  • 150 g de masline negre feliate
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei portocaliu
  • ½ ardei galben
  • ½ ardei verde deschis
  • ½ de ardei iute verde
  • 1 rosie
  • 150 g de cascaval ras
  • 50 g de mazare congelata
  • 50 g de porumb dulce din conserva
  • 50 g seminte de rodii
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv Nico:

Se cerne faina, se stinge praful de copt cu otet si se adauga  in faina, se amesteca si se adauga 400 de ml de lapte, care a fost la temperatura camerei. Se amesteca, se adauga cascavalul ras, se adauga maslinele feliate.

Separat vom taia fin praz si ceapa rosie julien si le vom sota in doua linguri de ulei, dupa care se vor scoate si se vor aseza pe hartie absorbanta pentru indepartarea surplusului de ulei. Se pune mazarea sa se decongeleze un pic (aceasta a fost prefiarta in prealabil) se va trece la tocarea legumelor in special ardeii cubulete si se vor pune pentru dessign si cateva seminte de rodii. Se taie sunca in cubulete mici si de asemenea se taie si carnatii la fel, acestia se adauga la sfarsit.

Se amesteca bine, se va taia si rosia care se va amesteca cu putin cascaval si se va adauga deasupra. Se sareaza, pipereaza si se da la cuptor. Checul se va pune la cuptor intr-o forma de chec unsa cu putin ulei in care se va pune hartie de copt, se adauga compozitia rezultata si se da la cuptor.

Dupa aproximativ 30 de minute se bate un ou si se unge checul nostru aperitiv, se poate adauga optional si boia si se mai da la cuptor 15-20 de  minute.

Se verifica dupa expirarea timpului si daca este facut se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca 30 de minute de abia dupa aceea se scoate din tava si se taie.

Pofta Buna 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv Nico" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Laly 1

15.01.2011, 19:10

Ce bunatate

nico15 1

15.01.2011, 21:46

Prea multa treaba Miha, mai lasa-le ca doar vorba ta, ziua libera. Va multumesc tuturor de comentarii.

cismaru_nicoleta 1

16.01.2011, 13:46

Deci arata super gustos..Il voi incerca de curand cand gazduiesc o petrecere..Multumesc Nico

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cordon Bleu