Chec aperitiv Nico

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2011 | 7112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g sunca
  • 4 carnati din cei preparati acum de sarbatori
  • 1 fir praz
  • 1 ceapa rosie
  • 250 g de faina
  • 400 ml de lapte
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 1 praf de copt stins cu otet
  • 150 g de masline negre feliate
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei portocaliu
  • ½ ardei galben
  • ½ ardei verde deschis
  • ½ de ardei iute verde
  • 1 rosie
  • 150 g de cascaval ras
  • 50 g de mazare congelata
  • 50 g de porumb dulce din conserva
  • 50 g seminte de rodii
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv Nico:

Se cerne faina, se stinge praful de copt cu otet si se adauga  in faina, se amesteca si se adauga 400 de ml de lapte, care a fost la temperatura camerei. Se amesteca, se adauga cascavalul ras, se adauga maslinele feliate.

Separat vom taia fin praz si ceapa rosie julien si le vom sota in doua linguri de ulei, dupa care se vor scoate si se vor aseza pe hartie absorbanta pentru indepartarea surplusului de ulei. Se pune mazarea sa se decongeleze un pic (aceasta a fost prefiarta in prealabil) se va trece la tocarea legumelor in special ardeii cubulete si se vor pune pentru dessign si cateva seminte de rodii. Se taie sunca in cubulete mici si de asemenea se taie si carnatii la fel, acestia se adauga la sfarsit.

Se amesteca bine, se va taia si rosia care se va amesteca cu putin cascaval si se va adauga deasupra. Se sareaza, pipereaza si se da la cuptor. Checul se va pune la cuptor intr-o forma de chec unsa cu putin ulei in care se va pune hartie de copt, se adauga compozitia rezultata si se da la cuptor.

Dupa aproximativ 30 de minute se bate un ou si se unge checul nostru aperitiv, se poate adauga optional si boia si se mai da la cuptor 15-20 de  minute.

Se verifica dupa expirarea timpului si daca este facut se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca 30 de minute de abia dupa aceea se scoate din tava si se taie.

Pofta Buna 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv Nico" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Laly 1

15.01.2011, 19:10

Ce bunatate

nico15 1

15.01.2011, 21:46

Prea multa treaba Miha, mai lasa-le ca doar vorba ta, ziua libera. Va multumesc tuturor de comentarii.

cismaru_nicoleta 1

16.01.2011, 13:46

Deci arata super gustos..Il voi incerca de curand cand gazduiesc o petrecere..Multumesc Nico

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval