Gogosari a la Nico

de nico15 in Muraturi, 20 Feb 2011 | 6731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg de gogosari
  • 2 bucati de conopida
  • 1-2 bucati de varza rosie
  • 0.5 kg morcovi,
  • 200 g de pastarnac
  • 2-3 bucati de telina
  • 1.5 L otet
  • 2,5 - 3 L apa
  • 1 lingura de sare / 1 L lichid
  • 1 lingura de zahar / 1 L lichid
  • frunze de telina
  • boabe de : mustar, enibahar, piper frunze de dafin sare, zahar, hrean
  • 1 pachet de condimente pentru Muraturi 





Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari a la Nico:

Se spala si se curata gogosarii daca sunt stricati, se desface conopida in buchetele, se taie varza rosie in sferturi, morcovii se taie in rondele sau bare. Se pune compozitia lichida formata din otet si apa la fiert se adauga condimentele, sarea si zaharul si se lasa sa dea in clocot.

Dupa care introducem gogosarii pentru cateva secunde, sa-i oparim, observam ca gogosarii isi schimba culoarea dupa cateva secunde si noi ii putem scoate si aseza in borcanele deja pregatite. Se adauga conopida, morcovii, varza.

Deasupra se aseaza frunzele de telina, se mai lasa sa se racoreasca un pic compozitia lichida dupa care se pune in borcane. Se umple pana sus si se va cauta sa se puna ceva in varful borcanului pentru a preveni ridicarea muraturilor.

Mi-au iesit 1 borcan de 10 l, un altul de 5 l in care am pus si gogosari taiati in jumatati.

 Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

DIANA B 1

20.02.2011, 16:10

Cam devreme , sau cam tarziu ptr reteta
A se retine , nu ?

nico15 1

20.02.2011, 16:12

Draga mea Onesta, am ramas asa de in urma cu retetele iti dai seama, incerc sa ajung la zi dar nu stiu cand de timpul este de vina.
Nico

mirela0911 1

20.02.2011, 18:22

un borcanel vreau si eu ca anul trecut nu am pus

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Gogosari la borcan