Mitinita

7

Bucataras
Top-Chef

Miercurea-Ciuc / jud Harghita

Bucataras din 12.10.2010

RETETE835
PRIETENI304
Retete / Dulciuri

Blat de tort cu cacao

In Torturi la 23 Mar 2015

Preaincalzim cuptorul. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare. Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se pune un galbenus, o lingura de apa, una de ulei, tot asa pana se termina. Adaugam faina cernuta, cacao si...

Chec

In Prajituri la 23 Mar 2015

Se preincalzeste cuptorul. Se cerne faina si praful de copt. Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga alternativ uleiul si laptele si se amesteca. Se tapeteaza tava de copt cu ulei si faina. Se pune trei sferturi din compozitie. Restul compozitiei se amesteca impreuna cu cacaoa si...

Fursecuri spirala martisor

In Dulciuri la 1 Mar 2015

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul si esenta de vanilie si continua sa mixezi. Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat. Se imparte aluatul in doua. Una dintre parti se amesteca cu colorantul rosu sau cu zeama de...

Tarta cu ciocolata si banane

In Prajituri la 8 Feb 2015

Preparam mai intai budinca. Punem laptele la fiert, impreuna cu zaharul. Amestecam putin lapte cu continutul plicului de budinca. Cand incepe sa fiarba laptele, adaugam budinca de ciocolata si amestecam continuu, ca sa nu se lipeasca. E gata cand a inceput sa fiarba si s-a ingrosat. Luam...

Prajitura Jerbo

In Prajituri la 6 Ian 2015

Foile Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga untura sau margarina, galbenusul de ou si smantana. Se adauga faina si sarea si se framanta un aluat, care se lasa deoparte un sfert de ora. Se amesteca nucile cu zaharul. Se imparte aluatul in 3 sau 4 bucati, depinde cat de mare e tava....

New York Cheesecake

In Dulciuri la 3 Ian 2015

Preincalzim cuptorul. Pentru crusta, macinam biscuitii si ii amestecam cu unt. Ii presam pe fundul formei de copt, apasam bine si dam la cuptor cam 10 minute. Scoatem si lasam sa se raceasca. Pregatim ingredientele pentru umplutura. Spargem ouale, intr-un bol separat pentru a verifica...

Nuci

In Dulciuri la 23 Dec 2014

Ouale se mixeaza cu zaharul, pana acesta se topeste. Adaugam alternativ uleiul si laptele, cate o lingura din fiecare si amoniacul stins cu otet sau suc de lamaie. Adaguam faina si framantam un aluat care nu se lipeste de maini si e usor de manevrat. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de...

Tort Cristal cu vanilie

In Torturi la 21 Dec 2014

Preincalzim cuptorul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi galbenusurile si apa, alternativ. Punem si esenta de vanilie. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste oua, amestecand cu o spatula cu miscari usoare, de sus in jos. Turnam...

Cornulete cu nuca

In Dulciuri la 21 Dec 2014

Preincalzim cuptorul. Se amesteca untul cu zaharul, pana devine cremos si se adauga cele doua galbenusuri. Se adauga faina, sarea, zaharul vanilat, praful de copt si nuca macinata. Se amesteca pana devine un aluat omogen. Formam cu mana cornulete de aceeasi marime si le punem in tava....

Cozonac evantai cu mere

In Dulciuri la 16 Dec 2014

Preparam maia din apa, drojdie si cele 50 de gr de zahar. Lasam deoparte 5 minute, apoi adaugam faina, untul, laptele, ouale si extractul de vanilie. Framantam un aluat (va fi putin lipicios), adaugam sarea si mai framantam putin. Lasam aluatul la loc ferit de curent cam o ora, ca sa creasca....

Cozonac floare cu scortisoara

In Dulciuri la 13 Dec 2014

Mai intai pregatim maia. Intr-un bol, punem 50 ml de lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar si lasam deoparte 5 minute. Intr-un bol adanc punem faina, adaugam drojdia, zaharul, ouale, untul, sarea si restul de lapte si framantam un aluat. E gata cand nu se mai lipeste de degete, mai...

Kinder Bueno

In Prajituri la 12 Dec 2014

Blatul Preincalzim cuptorul. Separam albusurile de galbenusurile. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si galbenusurile, unul cate unul. Adaugam pe rand faina, praful de copt, cacao si nuca macinata si cu o lingura sau cu o spatula de silicon amestecam cu miscari...

Cremsnit American

In Prajituri la 10 Dec 2014

Preincalzim cuptorul. Cum se prepara blatul Se mixeaza galbenusurile cu zahar, apoi adaugam apa si ulei, cate o lingura o data. Adaugam faina cernuta, praful de copt si cacao, amestecam sa se incorporeze si turnam in tava de 23×32 cm tapetata cu ulei si faina sau cu foaie de copt....

Fursecuri cu fulgi de ovaz

In Dulciuri la 6 Dec 2014

Preincalzim cuptorul. Intr-un bol, amestecam untul, zaharul si oul. Adaugam faina, praful de copt, scortisoara, faina, fulgii de ovaz, stafidele, zaharul vanilat si sarea. Amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele. Cu o lingura luam din compozitie si punem in tava de copt. Nu...

Fursecuri cu gem

In Prajituri la 6 Dec 2014

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Se adauga oul si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare. Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat. Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai groasa daca doriti si se decupeaza cu...

Placinta greceasca cu portocale

In Prajituri la 23 Noi 2014

Foile de placinta se rup in bucati si se lasa cel putin 4 ore la uscat in tava. Din cand in cand se mai amesteca. Iaurtul se amesteca impreuna cu praful de copt si se lasa deoparte 5 minute. Sa il puneti intr-un bol incapator, iaurtul se va umfla. Intre timp, se mixeaza ouale cu zahar,...

Cozonac fara framantare

In Dulciuri la 23 Noi 2014

Se lasa ingredientele la temperatura camerei. Se pregateste maia din 50 ml lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Se lasa deoparte 5 minute. Se cerne faina intr-un bol adanc, se adauga maia, ouale, untul topit, zaharul, restul de lapte, sarea si coaja rasa de lamaie. Se amesteca cu...

Desert prajitura amandina

In Prajituri la 23 Noi 2014

Blat:  Preincalzim cuptorul. Batem ouale, mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare, pana cand devin spumoase. Adaugam zaharul putin cate putin si mai mixam pana cand ouale devin deschise la culoare si compozitia cremoasa. Adaugam si esenta de vanilie. Intr-un bol, amestecam faina,...

Pancakes pufoase

In Dulciuri la 15 Noi 2014

Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul, zaharul vanilat sau esenta si sarea si amestecam usor. In alt bol punem ouale si laptele, amestecam, apoi adaugam in bolul cu ingredientele uscate. Amestecam usor pana la incorporare. Punem o tigaie pe foc, lasam sa se...

Tarta rustica cu mere

In Prajituri la 9 Noi 2014

Pregatim aluatul Cu degetele, amestecam untul cu faina. Adaugam sarea si apa rece si framantam un aluat, pana cand acesta se desprinde de pe mana. Puteti sa mai adaugati inca una sau doua linguri de apa rece, daca aluatul este prea tare. Pe masa de lucru presaram faina si intindem aluatul....

Prajitura cu dovleac

In Prajituri la 9 Noi 2014

Incalzim cuptorul. Punem intr-un bol zaharul, uleiul, laptele si ouale si amestecam. Adaugam faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat. Amestecam si adaugam faina, pana obtinem un aluat usor de framantat si de intins. Va avea consistenta plastelinei usor de modelat. Lasam sa se...

Prajitura cu zmeura

In Prajituri la 26 Oct 2014

Preincalzim cuptorul si cernem faina. Intr-un bol punem ouale, zaharul si esenta de vanilie si le mixam. Alternativ, adaugam uleiul si iaurtul. Adaugam faina, praful de copt si sarea si amestecam usor. Tapetam o tava cu ulei si faina si turnam compozitia. Din loc in loc, punem zmeura in...

Clatite canadiene

In Dulciuri la 10 Oct 2014

Intr-un bol,punem faina,praful de copt,apoi adaugam laptele si galbenusurile. Amestecam . Separat,batem albusurile cu un praf de sare si le incorporam cu o miscare circulara,de sus in jos,astfel incat sa nu isi piarda volumul. Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat,adaugam putin...

Budinca de orez cu sofran

In Dulciuri la 7 Oct 2014

Se fierbe orezul in apa, pana bobul de orez se inmoaie foarte mult. Se incepe cu o cantitate dubla de apa fata de cea de orez si mai adaugam pe parcurs, daca e nevoie. Amestecam des ca sa nu se lipeasca, iar cand a ajuns la consistenta dorita, adaugam zaharul, sofranul si apa de trandafiri....

Crumble cu prune si cardamon

In Dulciuri la 3 Oct 2014

Puteti folosi un singur fel de fulgi sau un amestec, in cazul de fata am folosit fulgi de grau si ovaz. Prunele se curata, se spala si se scot samburii. Se aseaza prunele intr-o tava. Fulgii de ovaz se amesteca impreuna cu zaharul si cardamonul. Pe acesta il puteti adauga dupa gust, la mine...

Pancakes cu afine

In Dulciuri la 29 Sep 2014

Metoda de preparare a pancakes-urilor, in general, este de a adauga ingredientele lichide peste cele uscate si de a le amesteca usor pana se incorporeaza. Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul vanilat si sarea. Amestecam. In alt bol punem ouale si...

Muffins cu ciocolata si aroma de portocale

In Prajituri la 27 Sep 2014

 Preincalzim cuptorul. Se cerne faina si praful de copt si se pun intr-un bol cu zaharul si sarea. In alt bol, amestecam cu un tel oul, laptele, esenta si uleiul, apoi le punem in bolul cu faina. Rupem si ciocolata in bucatele si le adaugam in bol, apoi amestecam usor, doar cat sa se...

Cremsnit cu frisca

In Prajituri la 26 Sep 2014

Mai intai preparam foile de cremsnit. Impartim aluatul de foietaj in doua parti egale si le intindem cu sucitorul pe o masa de lucru pe care am presarat faina. Le coacem, iar foaia pe care o vom folosi deasupra o crestam ca in imagine, pentru a ne fi mai usor sa taiem prajitura. Pregatim...

Muffins cu banane

In Prajituri la 21 Sep 2014

Se preincalzeste cuptorul. Se cerne faina si praful de copt pe care le punem intr-un bol, cu sarea si nucsoara. In alt bol, se amesteca zaharul brun, oul, bananele zdrobite, untul si laptele. Continutul acestui bol, se adauga celui cu faina, incorporand usor si cubuletele de banane. Nu se...

Tarta cu piersici

In Prajituri la 16 Sep 2014

Intr-un bol se amesteca faina, untul, sarea si o lingura de zahar. Se amesteca cu degetele, apoi se adauga apa, pana aluatul devine elastic si se dezlipeste de degete. Se lasa putin sa se odihneasca. Intre timp, se curata piersicile si se taie in sferturi. Se amesteca impreuna cu zaharul,...

Afisate 31 - 60 din 198 retete    

Postari recente

publicat la 26.09.2021

Desert muffins cu fructe

publicat la 26.09.2021

Chifle pufoase

publicat la 26.09.2021

Cartofi noi in stil grecesc

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]