Cand am fost in vizita la Ina si Costel,ne-au asteptat cu o inghetata bestiala si de cum am gustat-o am stiut ca vreau sa o incerc si in combinatia asta,cu nuci si rom. A Inei avea caise deshidratate. Recomand inghetata asta,se prepara foarte rapid si este foarte cremoasa. Nu e nevoie sa mai amestecati cu furculita la fiecare cateva ore,iar inghetata nu va avea ace.
Prajim putin nucile si cand incep sa se rumeneasca adaugam zaharul. Le scoatem si lasam sa se raceasca.
Se mixeaza frisca. Batem si albusurile si adaugam la frisca.
Adaugam mierea si romul si amestecam.
Punem in forma nuci caramelizate si stafide,jumatate din compozitie si punem restul de nuci si stafide si cealalta jumatate de compozitie.
Dam forma la congelator si lasam peste noapte. Lasam putin la temperatura camerei si rasturnam pe platou.
Se serveste deindata.