Reteta de preparare a papanasilor Dupa ce le-am vazut la Cris (http://www.bucataras.ro/retete/papanasi-cu-smantana-si-dulceata-de-afinevisine-56219.html),M-am si dus sa iau branza. E excelenta reteta,o recomand cu mare drag. Dulceata de soc este de la Bunica, am confiscat borcanul la Satic si l-am pastrat ptr ocazii speciale. No,la papanasii astia a mers la fix.
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol,amestecam branza,oul,zaharul,faina,grisul,praful de copt si sarea. Se obtine un aluat omogen,putin lipicios,dar se pot forma papanasii cu mana. Intr-o oala punem ulei pentru prajit. Am folosit o oala mica de fonta si cand s-a infierbant am adaugat uleiul. Am format cate o gogoasa,dar fara sa mai fac gaura la mijloc. Separat,am mai prajit cate o bila. Asamblam.
Punem papanasul in farfurie,adaugam smantana si dulceata. Asezam biluta,apoi mai adauga putina smantana si dulceata.
Se servesc calzi.