Buche de Noel - Buturuga

de Mitinita in Torturi, 8 Noi 2012 | 16094 vizualizari

 

Un tort pentru toti sarbatoritii zilei!

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 pachet zahar vanilat Dr.Oetker
  • 1/2 pachet praf de copt Dr.Oetker
  • Ptr umplutura si decor:
  • 400 gr unt, la temperatura camerei
  • 300 gr zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 50 gr cacao Dr.Oetker
  • 2 linguri lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buche de Noel - Buturuga:

Se separa ouale,iar albusurile se bat ca pentru bezea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat,apoi adaugam galbenusurile si faina data prin sita. Amestecam incet,cu o miscare de sus in jos,astfel incat volumul albusurilor sa nu scada.. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 28x22 si se toarna compozitia. Se introduce in cuptor si doar apoi pornim focul,ca sa nu riscam sa se arda deasupra. Se tine la cuptor la foc mijlociu.

Pe un prosop de bucatarie ,rasturnam foaia ,cu tot cu hartia de copt si o rulam. Partea de deasupra va veni pe prosopul de bucatarie.O lasam sa se raceasca.  

Intre timp preparam crema. Batem untul cu un tel electric sau in robot pana devine cremos. Se adauga zaharul,esenta de vanilie si laptele si se bate in continuare.  

Ne intoarcem la blat,desfacem rulada si inlaturam hartia de copt. Ungem foaia cu jumatate din crema de unt si o rulam la loc. Taiem cam un sfert din rulada si o atasam intr-o parte,astfel formam buturuga.   Ornam cu restul de crema si facem decorul cu o furculita.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Buche de Noel - Buturuga" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Buche de Noel (tort ptr Craciun)