Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeazsa pana se obne o spuma densa ca pentru bezea. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurle se amesteca cu uleiul s se toarna peste spuma. Se incorporeaza. Intr-un bol se...
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, sarea si praful de copt. Se adauga apoi ouale, uleiul si lapele si se mixeaza pana se omogenizeaza.
Ciocolata se topeste impreuna cu laptele, se lasa sa se racoreasca apoi se toarna peste compozitie. Se mixeaza din nou...
Se spala pulpa de curcan, se sterge de apa si se taie in doua. Se presara condimentele pentru pui, sare si piper si se maseaza putin bucatile de carne.
Se curata cartofii, ceapa si morcovul. Cartofii se taie in bucati mai mari, morcovul se taie rondele iar ceapa se tai fasii.
In vasul...
Blatul: Intr-un bol se amesteca bine toate ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, cafeaua instant, sarea si praful de copt. In alt bol se pun ouale, uleiul, iaurtul si esenta de vanilie. Se mixeaza pana se omogenizeaza. Se toarna ingedientele uscate si se amesteca. Intre timp se prepara...
Blatul: Intr-un bol se amesteca gemul cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Se amesteca bine apoi se toarna apa. Se omogenizeaza torul. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca bine apoi se toarna peste celelalte ingrediente. Se omogenizeaza totul bine.
Vasul aparatului Crock Pot de...
Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se presara zaharul si apoi cam 100 ml lapte caldut. Se amesteca usor drojdia, apoi se lasa sa se activeze.
Se adauga sarea, uleiul si oul batut. Se amesteca din mijloc spre margini, se toarna laptele...
Foile: Intr-un bol se pune faina, sarea si zaharul si se amesteca. Se adauga untura, oul si amoniacul stins in laptele caldut. Se amesteca la un loc dupa care se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Se imparte aluatul in 5 parti egale. Se intinde cate o...
Pentru inceput se prepara saramura in care va sta carnea timp de 24 de ore. Intr-un bol se pune apa, sarea, zaharul, piperul boabe si foile de dafin. Se amesteca bine pana se dizolva sarea si zaharul apoi se introduce bucata de carne spalata inainte. Saramura trebuie sa treaca pese carne. Se...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare. La final seadauga apa rece si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma si se amesteca cu o spatula. Faina se...
Se spala si se curata ciupercile, apoi se taie feliute. Sunca se taie bucatele mici ca bastonasele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se pun ciupercile si sunca la calit. Se presara 1/2 lgt sare si se amesteca. Ciupercile isi vor lasa apa. Se lasa sa fiarba la foc mic pana se evapora...
Foile: Intr-un bol sau o cratita de inox incapatoare se pun zaharul, ouale, untul si mierea de albine. Se pune cratita pe baie de aburi si se amesteca cu un tel timp de 15 minute pana se topesc zaharul si untul. Dupa ce au trecut cele 15 minute se adauga bicarbonatul de sodiu si se mai amesteca...
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga condimentele de ierburi si boia, se amesteca repede apoi se adauga carnea tocata. Se amesteca si se lasa la calit pana se albeste binecarnea de pui. Se condimenteaza cu...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza. La final se adauga si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se incorporeaza in spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in...
Intr-un bol se cerne faina, se pune intr-o parte sarea si in mijloc se face o gropita. Se pune lingurita de zahar si drojdia. Se toarna cei 100 ml lapte caldut, se amesteca usor doar in gropita si se lasa sa se activeze. Cei 400 ml lapte se incalzesc usor, se adauga zaharul si zaharul vanilat si...
Se spala pieptul, se tamponeaza de surplusul de apa,apoi se feliaza in felii putin mai groase decat pentru snitele. Se bat usor cu ciocanul, apoi se asaza intr-o punga. Se presara sare, piper, condimentele pentru pui si usturoiul granulat. Se toarna uleiul, se leaga punga si se maseaza bine...
Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul. Untul se taie cubulete si cu ajutorul degetelor se framanta usor aluatul pana devine nisipos. Se adauga oul batut si se framanta aluatul, iar daca este nevoie, se completeaza cu lapte rece pentru a obtine un aluat omogen....
Se curata dovleacul de coaja si se cantareste 400 g de miez. Se pune intr-o oala, se toarna apa cat sa acopere dovleacul, se adaua praful de de sare si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana este bine patruns. Se da apoi pin blender pentru a obtine o compozitie cremoasa. Se pune din nou pe foc sa...
Se curata toate legumele si se spala. Sfecla se taie in cubulete mai mici, morcovul se taie rondele, iar cartofii cubulete. Ceapa se taie marunt.
Intr-o oala de inox se pune uleiul sa se incinga si se pune ceapa la calit. Se lasa in jur de 5 minute amestecand din cand in cand, apoi se adauga...
Intr-un bol se cerne faina. Se pune intr-o parte sarea, iar in mijloc se face o gropita. Se presara lingurita de zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna cca 60-70 ml lapte caldut, se amesteca usor apoi se lasa la activat. Intre timp se adauga 1 lg zahar in restul de lapte caldut si se amesteca...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte.
Separat, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se toarna in fir subtire uleiul si se mixeaza la viteza mica. Faina, cacaua si praful de copt se...
Se spala gogonelele, apoi se curata de cotorul de la suprafata, partea aceea mai inchisa la culoare. Se feliaza la grosimea dorita. Ceapa se curata, se spala si se taie julienne. Castravetii se spala bine si se taie in felii subtiri, cu tot cu coaja. Gogosarii si ardeii se spala, se curata de...
Aluat: Intr-un bol se cerne faina. Pe margine se pune sarea, iar in mjloc se face o gropita. Se pune 1 lgt zahar, drojdia zdrobita si se toarna 100 ml lapte cladut. Se lasa sa se activeze drojdia. Intre timp restul de lapte se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste.
Ouale se bat...
Se curata gutuile de coaja si casuta semintelor, apoi se feliaza in bucati potrivit de groase. Se pun intr-un vas cu apa si zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
Eu am avut un piept de rata de tara, cu tot cu os, asa ca l-am taiat in doua pe langa os, obtinand 2 bucati de piept. Nu a fost...
Intr-un bol se pune faina. Pe margini se pune sarea. Se face o gropita in mijloc, se presara zaharul apoi drojdia zdrobita. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa la activat. Dupa ce s-a activat, se toarna uleiul si apa putin cate putin si se incorporeaza faina pana se obtine...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. La final se adauga apa rece si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Se incorporeaza cu ajutorul unei spatule. Separat se...
Se curata ceapa si se taie marunt.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pune ceapa si se lasa la calit. Se adauga boiaua si se amesteca repede pentru a nu se arde, apoi se pune carnea tocata. Se amesteca din cand in cand pana se albeste toata carnea.
Se curata usturoiul si se taie...
Umplutura: Mai intai se pregateste umplutura. Se curata merele de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun la calit intr-o cratita, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se lasa sa se caleasca la foc iute pana scade aproape de tot zeama lasata sau se pun intr-o...
Intr-un bol se mixeaza smantana pentru frisca pana devine mai consistenta.
In alt bol se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra vanilat. Se adauga pe rand frisca si se mixeaza impreuna. Se lasa deoparte.
Se prepara sucul din apa si sirop de zmeura (eu am avut preparat in casa) asa cum il...
Intr-o oala se pune apa rece si se adauga pieptul de pui spalat. Se lasa sa fiarba si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai face spuma, se pune ceapa curatata si crestata in patru si telina. Se lasa sa fiarba la foc domol.
Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se...
Intr-un bol se cerne faina. Se adauga pe margine sarea, iar in mijloc se face o gropita. Se presara zaharul, apoi se zdrobeste drojdia. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa sa se activeze drojdia. Se adauga apoi uleiul si se toarna restul de apa caldura, amestecand pana se...
Tort cu crema de ciocolata si crema de lapte cu visine
Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeazsa pana se obne o spuma densa ca pentru bezea. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurle se amesteca cu uleiul s se toarna peste spuma. Se incorporeaza. Intr-un bol se...
Briose de ciocolata cu visine si mot de frisca
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, sarea si praful de copt. Se adauga apoi ouale, uleiul si lapele si se mixeaza pana se omogenizeaza. Ciocolata se topeste impreuna cu laptele, se lasa sa se racoreasca apoi se toarna peste compozitie. Se mixeaza din nou...
Pulpa de curcan la slow cooker Crock-Pot
Se spala pulpa de curcan, se sterge de apa si se taie in doua. Se presara condimentele pentru pui, sare si piper si se maseaza putin bucatile de carne. Se curata cartofii, ceapa si morcovul. Cartofii se taie in bucati mai mari, morcovul se taie rondele iar ceapa se tai fasii. In vasul...
Tort cu crema de mascarpone si cafea
Blatul: Intr-un bol se amesteca bine toate ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, cafeaua instant, sarea si praful de copt. In alt bol se pun ouale, uleiul, iaurtul si esenta de vanilie. Se mixeaza pana se omogenizeaza. Se toarna ingedientele uscate si se amesteca. Intre timp se prepara...
Desert tort ciocolatos - de post
Blatul: Intr-un bol se amesteca gemul cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Se amesteca bine apoi se toarna apa. Se omogenizeaza torul. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca bine apoi se toarna peste celelalte ingrediente. Se omogenizeaza totul bine. Vasul aparatului Crock Pot de...
Cornuri aperitiv
Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se presara zaharul si apoi cam 100 ml lapte caldut. Se amesteca usor drojdia, apoi se lasa sa se activeze. Se adauga sarea, uleiul si oul batut. Se amesteca din mijloc spre margini, se toarna laptele...
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata
Foile: Intr-un bol se pune faina, sarea si zaharul si se amesteca. Se adauga untura, oul si amoniacul stins in laptele caldut. Se amesteca la un loc dupa care se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Se imparte aluatul in 5 parti egale. Se intinde cate o...
Pastrama de curcan la slow cooker Crock-Pot
Pentru inceput se prepara saramura in care va sta carnea timp de 24 de ore. Intr-un bol se pune apa, sarea, zaharul, piperul boabe si foile de dafin. Se amesteca bine pana se dizolva sarea si zaharul apoi se introduce bucata de carne spalata inainte. Saramura trebuie sa treaca pese carne. Se...
Desert tort cu crema Oreo si banane
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare. La final seadauga apa rece si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma si se amesteca cu o spatula. Faina se...
Tagliatelle cu ciuperci in sos alb
Se spala si se curata ciupercile, apoi se taie feliute. Sunca se taie bucatele mici ca bastonasele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se pun ciupercile si sunca la calit. Se presara 1/2 lgt sare si se amesteca. Ciupercile isi vor lasa apa. Se lasa sa fiarba la foc mic pana se evapora...
Desert tort Medovik cu visine si nuca
Foile: Intr-un bol sau o cratita de inox incapatoare se pun zaharul, ouale, untul si mierea de albine. Se pune cratita pe baie de aburi si se amesteca cu un tel timp de 15 minute pana se topesc zaharul si untul. Dupa ce au trecut cele 15 minute se adauga bicarbonatul de sodiu si se mai amesteca...
Paste cu carne tocata de pui si mozzarella
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga condimentele de ierburi si boia, se amesteca repede apoi se adauga carnea tocata. Se amesteca si se lasa la calit pana se albeste binecarnea de pui. Se condimenteaza cu...
Desert tort diplomat cu doua creme
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza. La final se adauga si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se incorporeaza in spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in...
Desert spirale cu ciocolata si nuca
Intr-un bol se cerne faina, se pune intr-o parte sarea si in mijloc se face o gropita. Se pune lingurita de zahar si drojdia. Se toarna cei 100 ml lapte caldut, se amesteca usor doar in gropita si se lasa sa se activeze. Cei 400 ml lapte se incalzesc usor, se adauga zaharul si zaharul vanilat si...
Piept de pui cu mozzarella, la cuptor
Se spala pieptul, se tamponeaza de surplusul de apa,apoi se feliaza in felii putin mai groase decat pentru snitele. Se bat usor cu ciocanul, apoi se asaza intr-o punga. Se presara sare, piper, condimentele pentru pui si usturoiul granulat. Se toarna uleiul, se leaga punga si se maseaza bine...
Desert tarta cu mere si dovleac copt
Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul. Untul se taie cubulete si cu ajutorul degetelor se framanta usor aluatul pana devine nisipos. Se adauga oul batut si se framanta aluatul, iar daca este nevoie, se completeaza cu lapte rece pentru a obtine un aluat omogen....
Piept de rata cu piure de dovleac
Se curata dovleacul de coaja si se cantareste 400 g de miez. Se pune intr-o oala, se toarna apa cat sa acopere dovleacul, se adaua praful de de sare si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana este bine patruns. Se da apoi pin blender pentru a obtine o compozitie cremoasa. Se pune din nou pe foc sa...
Supa crema de sfecla rosie
Se curata toate legumele si se spala. Sfecla se taie in cubulete mai mici, morcovul se taie rondele, iar cartofii cubulete. Ceapa se taie marunt. Intr-o oala de inox se pune uleiul sa se incinga si se pune ceapa la calit. Se lasa in jur de 5 minute amestecand din cand in cand, apoi se adauga...
Desert Nutella French Rolls
Intr-un bol se cerne faina. Se pune intr-o parte sarea, iar in mijloc se face o gropita. Se presara lingurita de zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna cca 60-70 ml lapte caldut, se amesteca usor apoi se lasa la activat. Intre timp se adauga 1 lg zahar in restul de lapte caldut si se amesteca...
Desert tort Fanta
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Separat, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se toarna in fir subtire uleiul si se mixeaza la viteza mica. Faina, cacaua si praful de copt se...
Muratura asortata
Se spala gogonelele, apoi se curata de cotorul de la suprafata, partea aceea mai inchisa la culoare. Se feliaza la grosimea dorita. Ceapa se curata, se spala si se taie julienne. Castravetii se spala bine si se taie in felii subtiri, cu tot cu coaja. Gogosarii si ardeii se spala, se curata de...
Branzoaice umplute cu mere
Aluat: Intr-un bol se cerne faina. Pe margine se pune sarea, iar in mjloc se face o gropita. Se pune 1 lgt zahar, drojdia zdrobita si se toarna 100 ml lapte cladut. Se lasa sa se activeze drojdia. Intre timp restul de lapte se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste. Ouale se bat...
Piept de rata cu gutui caramelizate in miere si gem de afine
Se curata gutuile de coaja si casuta semintelor, apoi se feliaza in bucati potrivit de groase. Se pun intr-un vas cu apa si zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Eu am avut un piept de rata de tara, cu tot cu os, asa ca l-am taiat in doua pe langa os, obtinand 2 bucati de piept. Nu a fost...
Felii de paine aromate
Intr-un bol se pune faina. Pe margini se pune sarea. Se face o gropita in mijloc, se presara zaharul apoi drojdia zdrobita. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa la activat. Dupa ce s-a activat, se toarna uleiul si apa putin cate putin si se incorporeaza faina pana se obtine...
Desert tort cu crema de ciocolata, afine si zmeura - Reteta 800
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. La final se adauga apa rece si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Se incorporeaza cu ajutorul unei spatule. Separat se...
Paste cu carne de porc in sos de rosii aromat
Se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pune ceapa si se lasa la calit. Se adauga boiaua si se amesteca repede pentru a nu se arde, apoi se pune carnea tocata. Se amesteca din cand in cand pana se albeste toata carnea. Se curata usturoiul si se taie...
Desert Linzer cu mere
Umplutura: Mai intai se pregateste umplutura. Se curata merele de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun la calit intr-o cratita, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se lasa sa se caleasca la foc iute pana scade aproape de tot zeama lasata sau se pun intr-o...
Desert Tiramisu cu zmeura
Intr-un bol se mixeaza smantana pentru frisca pana devine mai consistenta. In alt bol se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra vanilat. Se adauga pe rand frisca si se mixeaza impreuna. Se lasa deoparte. Se prepara sucul din apa si sirop de zmeura (eu am avut preparat in casa) asa cum il...
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Intr-o oala se pune apa rece si se adauga pieptul de pui spalat. Se lasa sa fiarba si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai face spuma, se pune ceapa curatata si crestata in patru si telina. Se lasa sa fiarba la foc domol. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se...
Focaccia cu rosii cherry si rozmarin
Intr-un bol se cerne faina. Se adauga pe margine sarea, iar in mijloc se face o gropita. Se presara zaharul, apoi se zdrobeste drojdia. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa sa se activeze drojdia. Se adauga apoi uleiul si se toarna restul de apa caldura, amestecand pana se...