Un pranz rapid, gustos si satios!
Se curata ceapa si se taie marunt.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pune ceapa si se lasa la calit. Se adauga boiaua si se amesteca repede pentru a nu se arde, apoi se pune carnea tocata. Se amesteca din cand in cand pana se albeste toata carnea.
Se curata usturoiul si se taie feliute. Se pune peste carne si se amesteca. Se adauga apoi pasta de ardei. Se toarna bulionul si se amesteca bine. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se pun si verdeturile italienesti si se lasa sa fiarba in continuare pana cand este facuta carnea.
Intre timp se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
Cand carnea este facuta, se pun pastele scurse si se amesteca bine.
Casul se da pe razatoarea cu gauri mari. O parte din el se pune peste paste si se amesteca bine. Se adauga si patrunjelul si se amesteca.
La final se presara restul de cas deasupra, se acopera cratita cu un capac si se mai lasa 2-3 minute pe foc mic pana se topeste casul.
Pofta buna!
1
Daca scade sosul prea tare, se mai adauga putin bulion dupa preferinte.
2
Se poate folosi in loc de cas mozzarela sau cascaval.