La insistentele fiicei mele am pregatit un tiramisu insa am preferat sa-l fac fara cafea de data aceasta, insiropand piscoturile cu suc de zmeura. Un desert simplu si tare bun!
Intr-un bol se mixeaza smantana pentru frisca pana devine mai consistenta.
In alt bol se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra vanilat. Se adauga pe rand frisca si se mixeaza impreuna. Se lasa deoparte.
Se prepara sucul din apa si sirop de zmeura (eu am avut preparat in casa) asa cum il preferati de dulce. Se adaua in suc si 1 lg de lichior amaretto.
Intr-un vas de yena se asaza un strat de piscoturi insiropate rapid in suc. Se unge cu un strat de crema, se pun fructele de zmeura din loc in loc, se presara 1 lg de cacao apoi se pune iar un strat de piscoturi insiropate. Se une din nou cu un strat de crema pastrand 3-4 lg pentru moatze.
Cu ajutorul un posh se fac moatze deasupra, se pudeaza cu cacao si se asaza zmeura din loc in loc. Se pastreaza la rece peste noapte.
Se portioneaza a doua zi si se serveste. Pofta buna!
1
Se poate inlocui sucul cu cafea sau pur si simplu cu alt suc.