Daca va plac biscuitii Oreo, cu siguranta va va placea si acest tort in care am combinat crema de biscuiti Oreo cu crema de ciocolata si banane. A iesit un deliciu!
Pt. blat:
Pt. crema:
Pt. insiropat:
Pt. ornat:
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare. La final seadauga apa rece si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma si se amesteca cu o spatula. Faina se amesteca bine cu cacaua si praful de copt apoi se incorporeaza in spuma cu miscari usoare in 2-3 reprize. Se toarna aluatul intr-o tava rotunda cu diametrul de 25 cm, tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau se face testul cu scobitoarea. Cand este gata, se scoate tava din cuptor, se lasa 5 minute sa se racoreasca apoi se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit complet se taie in doua.
Siropul: Intr-un ibric se pune apa cu zaharul si se lasa sa fiarba timp de 5 minute. Se lasa la racit apoi se adauga coaja rasa de lamaie.
Crema: Intr-un bol se mixeaza mascarpone cu zaharul pudra vanilat. Se adauga frisca lichida si se mixeaza in continuare pana capata consistenta. Biscuitii se zdrobesc nu foarte tare (sa nu fie foarte maruntiti) si se pun in crema. Se amesteca cu o spatula pana se incorporeaza bine. Se lasa deoparte.
Intr-o cratita se pune ciocolata rupta bucati si frisca. Se pune pe foc mic si se lasa pana se incalzeste bine, fara a fierbe. In tot acest timp se amesteca bine pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza bine. Se ia de pe foc si se lasa la racit 2 ore la frigider. Se mixeaza apoi pana incepe sa devina mai consistenta dar nu foarte tare. Din aceasta crema se va pastra si pentu ornat.
Asamblare tort: Pe un platou se pune primul blat, se insiropeaza apoi se une cu un strat din crema de ciocolata. Bananele se urata de coaja si se taie felii. Se asaza peste crema de ciocolata un strat de rondele de banane. Deasupra se toarna crema de mascarpone, se niveleaza si se asaza din nou un strat de banane taiate rondele. Pe o parte a celuilalt blat se intinde crema de ciocolata si cu grija se asaza peste stratul de banane cu crema de ciocolata in jos. Se insiropeaza si acest blat apoi se imbraca tortul in crema de ciocolata pastrata.
Biscuitii oreo se zdrobesc si se presara peste tort sau dupa imaginatia fiecaruia. In mijloc se asaza jumatati de biscuiti.
Se da la rece pana in momentul sevirii. Pofta buna!
1
Blatul este de preferat sa fie taiat a doua zi.
2
Crema de ciocolata nu trebuie mixata foarte mult, altfel se va intari prea tare.
3
Se poate renunta la banane sau inlocui cu alte fructe preferate.