Desi am fost un pic cam sceptica, am ajuns la concluzia ca pe langa faptul ca este sanatoasa, e si foarte gustoasa!
Pt. servit:
Se curata toate legumele si se spala. Sfecla se taie in cubulete mai mici, morcovul se taie rondele, iar cartofii cubulete. Ceapa se taie marunt.
Intr-o oala de inox se pune uleiul sa se incinga si se pune ceapa la calit. Se lasa in jur de 5 minute amestecand din cand in cand, apoi se adauga restul legumelor si se amesteca. Se toarna apa cat sa acopere legumele si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana ce acestea se inmoaie.
Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se dau legumele prin blender pana devin ca un piure. Se toarna inapoi in oala, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, optional chimenul macinat, se mai lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se ia de pe foc.
Se poate servi cu smantana, crutoane si hrean ras pus pentru iarna.
Pofta buna!