Pastrama de curcan la slow cooker Crock-Pot

de mirela0911 in Slow Cooker, 2 Dec 2018 | 7910 vizualizari

 

Se stie ca mezelurile din comert sunt asa cum sunt iar la noi, fiul meu e mare amator de sunca, la scoala in pachetel vrea sunca, la micul dejun sau cina vrea sunca, asa ca am cautat pe net o reteta care sa inlocuiasca sunca din comert. Si am gasit aceasta reteta https://www.adihadean.ro/2017/11/pastrama-de-casa-cu-ierburi-aromate/ care a fost pe placul meu asa ca am trecut la fapte. A iesit o pastrama foarte buna si i-a placut inclusiv lui Denis care a zis sa mai fac asa ceva ca e foarte buna. Deci, ce e facut in casa e de 1000 de ori mai bun.

 

INGREDIENTE

  • 750 g de piept de curcan intr-o bucata
  • 750 ml apa
  • 3 lg sare grunjoasa
  • 1 lgt zahar
  • 3 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 5 lg ulei de masline
  • 3 lg sos de soia
  • 1 lgt cimbru maruntit uscat
  • 1/2 lgt marar maruntit uscat
  • 1 lgt boia de adei iute
  • 3 catei de usturoi
  • ata pentru legat carnea
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de curcan la slow cooker Crock-Pot:

Pentru inceput se prepara saramura in care va sta carnea timp de 24 de ore. Intr-un bol se pune apa, sarea, zaharul, piperul boabe si foile de dafin. Se amesteca bine pana se dizolva sarea si zaharul apoi se introduce bucata de carne spalata inainte. Saramura trebuie sa treaca pese carne. Se acopera bolul si se da la rece timp de 24 de ore. 

Se prepara marinada din uleiul de masline, sosul de soia, condimentele si usturoiul zdrobit. Se omogenizeaza bine amestecul. Se scoate carnea din saramura, se sterge bine cu prosoape de hartie de surplusul de apa si se pune in marinada. Se intoarce pe toate partile bucata de carne, se acopera cu o folie si se lasa 2-3 ore la rece.

Se scoate carnea de la rece, se leaga strans cu ata alimentara si se pune in vasul aparatului Crock Pot. Se pune capacul, se seteaza pe functia High pentru 1,30 - 2 ore. Cand este gata, se lasa la racit si se poate felia doar dupa ce s-a racit complet.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Eu am folosit cimbru si marar uscate, daca aveti proaspete se pot folosi si asa.

2

Pastrama trebuie sa fie foarte rece pentru a se felia frumos si a nu se zdrobi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de curcan la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Lecso - Tocanita Ungureasca de Ardei la slow cooker Crock-Pot 4,7 L