O supa de cartofi cu smantana simplu de preparat care noua ne place mult . Fiind o ciorba din zona o prezint cu drag intr-una din farfuriile traditionale mostenita de la bunica !!!
Osul se opareste cu apa clocotita apoi se pune la fiert (apa sa-l acopere).
Legumele se curata si se spala. Ceapa morcovul, patrunjelul radacina si Kapia se taie cubulete si se pun la fiert in oala unde osul deja fierbe. Se pune si cimbrul maruntit.
Cartofii se taie cuburi mai mari si se pun si ei la fiert .In maximum 15 -20 minute toate legumele sunt deja gata fierte .
Amestecati bulionul cu smanatana intr-un bol si diluati cu zeama calda de la supa .Daca turnati zeama amestecand, smantana nu va face cocoloase .
Dati focul mai mic si turnati smantana cu bulion , amestecand .
Taiati marunt verdeturile , prima data puneti ceapa si usturoiul ,apoi frunzele verzi.
Osul se scoate separat si daca inca nu a dat nimeni atacul la el :)) il curatati de carne iar bucatelele salvate le puneti inapoi in ciorba .
Eu am acrit cu otet de mere suplimentar .
Piparati , sarati doar daca e nevoie .Serviti cu ardei iute si ceapa verde .
1
Atentie !!!! Afumatura este sarata , s-ar putea sa nu mai fie nevoie in reteta de alta sare .