publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Un coleg îţi va explica astăzi că excesul de gumă Turbo cu aromă de piersici afectează direct capacitatea intelectuală. Singura ta replică isteaţă la treaba asta va fi “Ci ce frei să inţinuesi?”
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de vinete cu iaurt si chimen
Tocati marunt vinetele cu tocatorul special din lemn sau silicon sau cu un cutit inoxidabil. Pe vremuri cand erau si cutite din diverse aliaje , exista riscul ca vinetele sa se oxideze , sa se inegreasca . Vinetele nu trebuie tocate cu robotul pentru ca se zdrobesc semintele...
Costita de miel cu tarhon
Costita de miel se curata, se spala si se taie in doua. Se pregateste intr-o oala vin, foaie de dafin, sare si cateii de usturoi. Se pune la fiert costita in oala pregatita. Tot acum introduceti la fiert si jumatate din tarhonul verde. Cand carnea incepe sa se...
Ciorba de fasole boabe cu carnat afumat de casa
Fasolea alba se spala si se pune la infoiat in multa apa calduta timp de cateva ore . Daca este nevoie si tot lichidul a fost absorbit, se completeaza cu apa[ tot calduta ] Apa calduta va grabi procesul de hidratare a boabelor de fasole . Fasolea se pune la fiert in apa...
Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate
Pregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei sau putin unt si apoi o tapetati cu faina. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Toate ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei. In acest scop scoateti din timp ouale si iaurtul din frigider....
Ravioli cu chorizo si mazare verde
Mazarea verde se spala si se curata. Se pun la fiert ravioli in multa apa fierbinte cu sare . Respectati timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Pentru economisirea de timp , apa si energie calorica , se fierb ravioli in acelasi timp cu mazarea verde . Carnatul chorizo...
Sarmale in frunze de vita de vie, la multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune
Se preincalzeste Multicookerul Crock Pot cu gatire sub presiune . Ceapa se taie marunt si se pune la sotat . Adaugati dupa 2 minute orezul si il lasati sa se prajeasca pana devine sticlos. Prin operatiunea de prajire a orezului se sigileaza amidonul din interior si orezul nu...
Supa de salata verde cu zucchini galben si linte rosie
Morcovul, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Slaninuta se taie in feliute mici increstate. Toate acestea se soteaza usor in ulei . Turnati deasupra 2-3 l apa si fierbeti 15-20 minute pana morcovul se patrunde . Dovlecelul se feliaza si se pune la fiert in ultimna le...
Aperitiv cu placinta greceasca
Placinta se decongeleaza la temperatura camerei . Ungeti o tava incapatoare cu ulei sau puneti o folie de copt . Coaceti placinta la cuptorul preincalzit la 180 Grade C , timp de 45 minute . Carnatul chorizo se taie rondele . Jambonul de Serrano se feliaza in felii...
Cotlet de porc cu cartofi si morcovi la tava
Cotletul de porc se inteapa pe lungime in doua-trei locuri cu ajutorul unui cutit bine ascutit . In aceste deschizaturi se indeasa bine , felii de morcovi , ceapa , ceapa verde si patrunjel . Carnea se sareaza si se condimenteaza cu zaatar, usturoi granulat si fulgi de...
Spanac verde cu chorizo proaspat
Se pune uleiul intr-un wok sa se infierbante . Carnaciorii proaspeti chorizo se incresteaza pe ambele parti . Prajiti usor carnatii in ulei . Ei vor elibera fiind crestati aroma si culoarea lor gustoasa . Se scot carnatii si in uleiul fierbinte se...
Ciorba taraneasca de iunie
Daca preparati ciorba cu carne, prajiti putin carnea in ulei ca sa-si imprumute gustul bun. Spalati, curatati si maruntiti ceapa, ardeiul si radacinoasele. Cartofii si zucchini se taie cubulete. Scoateti carnea si in uleiul ramas, puneti la sotat ceapa cu morcov, patrunjel si...
Paine cu bere si seminte de floarea soarelui
Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta si bere, jumatate din uleiul de masline impreuna cu 100 gr faina alba si lingurita cu zahar . Zaharul ajuta la grabirea procesului de fermentare . Am amestecat totul in cuva aparatului de paine Tefal . Dupa...
Salata light cu ton
Curatati si spalati legumele . Ceapa si ardeiul se maruntesc . Ridichile se taie feliiute si se sareaza ca sa se inmoaie putin . Amestecati tonul in ulei cu sare , condimente , putin ulei de masline si cu zeama de lamaie . Pe o farfurie puneti salata verde rupta...
Supa de cartofi noi, verzisoare de Bruxelles si iaurt grecesc
Curatati si spalati legumele . Ceapa se marunteste si morcovul se taie rondele si se soteaza in ulei . Sarati si turnati in oala 2-3 l apa . Adaugati cartofii taiati cuburi si o parte din ierburi aromatice. Cartofii noi se fierb rapid . Dupa 10 minute se...
Fusili cu sos de carne
Legumele se curata si se maruntesc cu ajutorul robotului . Chorizo se taie rondele si se prajeste in uleiul de masline ca sa imprumute acestuia aroma si gustul . Cand legumele incep sa se inmoaie se pune carnea tocata. Amestecati usor si sotati pana carnea se albeste....
Salata de fasole galbena cu cabanos si smantana
Fasolea se curata si se spala si se rupe mai marunt. Mie imi place sa tai/ rup fasolea mai marunt pentru salata sau supa . Fierbeti fasolea in apa cu sare pana obtineti consistenta preferata . Spre sfarsitul fierberii se pun si bucatile de cabanos . Scurgeti fasolea si...
Fructe de mare cu broccoli si orez
Pentru inceput se prajeste chorizo feliat rondele in uleiul de masline . Ingredientele congelate se lasa la dezghetat la temperatura camerei . Preparati orezul prin fierbere in apa sarata . Chorizo il consider unfel de potentiator de gust . Da aroma picanta ...
Supa de vacuta cu galuste de gris
Am preparat supa clara de carne fierband legumele cu carne in oala cu fierbere sub presiune . In oala sub presiune zeama imi iese mereu foarte clara fara sa se tulbure . Cum zicea mama ,, Curata ca lacrima " Este foarte simplu , doar trebuie...
Costita de vacuta cu legume
Legumele se curata si se spala . Carnea de vacuta se pune sa stea o ora in apa rece sa iasa sangele din ea . Aceasta operatiune se face pentru a obtine o zeama de carne clara in cazul in care se prepara supa . Puneti la fiert pentru inceput carnea de vacuta impreuna cu foaia...
Slanina cu usturoi si boia - fiarta in coji de ceapa rosie
Se taie bucatile de slanina de marimea unei palme . Puneti la fiert slanina in apa cu sare . In apa de fiert se adauga boabe de piper si o foaie de dafin. Acum se pun si cojile de ceapa . Fierbeti totul cam 20-30 minute . Cu ajutorul unei furculite ...
Supa de salau cu chorizo
Legumele curatae se spala si se taie marunt. Chorizo se taie rondele Sotati legumele in ulei pana incep sa se inmoaie . Turnati deasupra 2.5 l apa si lasatile 15 minute la fiert sa se patrunda . Tot acum puneti si orezul la fiert . Sarati usor . Cand legumele sunt patrunse si...
Tortellini cu sunca si rosii uscate
Tortellini se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat. Daca-l depasiti pastele se inmoaie prea tare si se rup. Sunca de Praga se taie cubulete. Se soteaza in ulei de masline sunca si rosiile taiate fasii pana cand uleiul incepe sa prinda culoare. Amestecati...
Purcel cu morcovi si mazare verde
Carnea de purcel era o bucata banala de carne care la inceput nu-mi spunea mare lucru . Am tras cu ochiul la proviziile de legume congelate care trebuiau folosite rapid pentru ca urmeaza sezonul plin al legumelor proaspete .Mazarea si morcovii parca erau pe gustul meu . Bucata de...
Ciupercute umplute cu cascavea, la tigaie
Ciupercile se curata de pelite si se scot coditele . Sarati ciupercile si le ungeti in interior cat si in exterior cu ulei de masline . Taiat cascaveaua cubulete marunte . In fiecare palarioara de ciuperca distribuiti ceapa verde si bucati de cascavea. Se...
Ciorba de cartofi noi cu costita afumata
Costita afumata se spala si se pune la fiert in 3l apa cu foaia de dafin. Nu sarati, afumatura de casa are suficienta sare. Cat timp fierbe costita ,curatati si spalati legumele . Ceapa se taie marunt. Radacinoasele se taie rondele. Adugati la fiert radcinoasele...
Salata de vinete orientala a la Ruxy
Vanata se spala, se inteapa cu un varf de cutit si se coace la gratar sau cuptor [ cum aveti posibilitatea ]. Dupa coacere vanata se despica in doua si cu olingura se scoate miezul. Lasati vanata sa se raceasca. Puneti vanata curatata in vasul blenderului si stoarceti...
Pastrama din piept de rata
Pieptul de rata se pune in apa cu sare si o crenguta de rozmarin timp de 24 ore. Intai am incalzit apa sarata impreuna cu o crenguta de rozmarin pentru a se dizolva si aroma saramura. Dupa racire se pune carnea in saramura. In anotimpul cald se tine saramura cu...
Supa de ardei umpluti si smantana
Preparati umplutura de ardei amestecand ingredientele date . Ardeii se spala si se curata de seminte. Pudrati ardeii pe interior cu faina alba. Umpleti ardeii cu amestecul de carne, orez si verdeturi . Presarati faina alba dupa ce i-ati umplut si pe partea ramasa...
Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat
Usturoiul si ceapa verde se taie marunt. Carnea tocata se amesteca cu restul ingredientelor date : ceapa, usturoi , sare, zaatar, patrunjel, ou si pesmet. Nu aruncati coditele fragede de patrunjel verde, acestea se toaca si se folosesc la diverse preparate . Omogenizati amestecul pentru...
Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat
Cam mici pungile acestea cu ravioli dar pentru doua portii sunt suficiente . Imi place mult textura acestor paste preparate artizanal . Se pun ravioli la fiert in apa cu sare , respectandu-se timpul de fierbere . Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul si untul ....