Purcel cu morcovi si mazare verde

de mihaelar63 in Porc, 5 Iul 2021 | 1804 vizualizari

 

 Sau cum se poate transforma o banala bucata de carne, intr-o masa delicioasa. Daca se urmeaza pasii simpli, se va obtine o carne frageda si suculenta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne purcel tanar-de casa
  • 500 gr mazare verde boabe
  • 300 gr baby morcovi
  • 100 gr unt
  • 50 gr ulei floarea soarelui
  • 1 rosie mare
  • 2 cepe verzi
  • 1 usturoi verde
  • 1 manuta patrunjel frunze
  • 1 manuta marar verde
  • rosii cherry
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Purcel cu morcovi si mazare verde:

  1. Carnea de purcel era o bucata banala de carne care la inceput nu-mi spunea mare lucru .
  2. Am tras cu ochiul la proviziile de legume congelate care trebuiau folosite rapid pentru ca urmeaza sezonul plin al legumelor proaspete .Mazarea si morcovii parca erau pe gustul meu .
  3. Bucata de carne se sareaza si se pipareaza bine .
  4. In mijlocul bucatii de carne se face o incizie  pe lungime . In taietura  se indeasa bine bucatele de morcov sarat [ ca sa sa dea gust si pe interior] .
  5.  Tocati ceapa si usturoiul .
  6. Se infierbanta untul amestecat cu ulei si se prajeste carnea pe toate partile pana obtineti o crusta frumoasa si crocanta .
  7. Puneti pe langa carne ceapa si usturoiul tocate .
  8. Lasati cat se inmoaie frunzele [ acestea au tendinta de a se arde repede ].
  9. Adaugati mazarea verde , restul de morcovi si rosia tocata .
  10. Turnati deasupra apa cat sa acopere usor , sarati , piparati si acoperiti totul cu capac .
  11. Lasati sa fiarba 20 minute . Ridicati capacul si lasati la fiert inca 10 minute ca sa scada surplusul de lichid . 
  12. Incercati carnea daca este fiarta cu ajutorul unei furculite . Daca intepati carnea si nu iese zeama rosiatica , inseamna ca carnea  este fiarta .
  13.  La sfarsit adugati verdeata tocata marunt .
  14. Gustati si sarati /piparati daca este necesar .
  15. Bucata de purcel se scoate pe o farfurie si se lasa sa se tempereze putin .
  16. Dupa racire bucata de carne se taie in felii nu foarte subtiri .
  17. Am obtinut o carne frageda si suculenta !!!!
  18. Cateva rosioare cherry au intregit paleta coloristica a preparatului .
  19.  Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Ca sa obtineti o carne suculenta, prajiti la inceput carnea condimentata pe toate partile pana se obtine o crusta rumena . Prin aceasta operatiune sucurile din carne se sigileaza si veti obtine o carne delicioasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Purcel cu morcovi si mazare verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat de porc prajit cu mujdei