Fusili cu sos de carne

de mihaelar63 in Fusilli, 12 Iul 2021 | 3330 vizualizari

 

 Imi plac pastele Bolognese cu sos de carne dar adaptate dupa gustul meu. Nu ma prea impac eu cu vinul in preparate.  Asa ca am preparat aceasta masa consistenta si gustoasa cu paste.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste fusili tricolore
  • 800 gr carne amestec porc cu vita [ de casa]
  • 100 gr chorizo
  • 100 ml ulei masline
  • 300 ml pasata de rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov tanar
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 1/2 lingurita boia ardei dulce
  • 1 lingurita rasa ierburi italiene
  • busuioc verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusili cu sos de carne:

  1.  Legumele se curata si se maruntesc cu ajutorul robotului .
  2. Chorizo se taie rondele si se prajeste in uleiul de masline ca sa imprumute acestuia aroma si gustul .
  3. Cand legumele incep sa se inmoaie se pune carnea tocata.
  4. Amestecati usor si sotati pana carnea se albeste.
  5. In acest moment se toarna deasupra pasata de rosii .
  6. Condimentati cu ierburi aromatice, boia, chilli si sarati .
  7. Amestecati si adaugati apa cat sa treaca bine peste toata compozitia .
  8. Fierbeti la foc domol  20 minute . Daca este necesar se mai  completeaza cu apa  in care fierb pastele ..
  9. Fierbeti pastele in multa apa sarata , respectand  timpul indicat pe ambalaj.
  10. Mie imi place ca sosul sa fie mai mult si mai putin consistent , asa ca nu m-am zgarcit la apa .
  11. In sos cat fierbe tocati busuioc verde dupa preferinta .
  12. Serviti pastele calde, decorate cu frunzulite de busuioc .
  13.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Aceste paste se pot prepara si cu carne tocata de pasare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusili cu sos de carne" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu carne