Costita de vacuta cu legume

de mihaelar63 in Vita, 11 Iul 2021 | 2329 vizualizari

 

 Am avut o bucata frumoasa de costita cu vreo 3 degete si mai bine de carne . Am preparat din ea o supa limpede cu galuste. Langa carne si legumele fierte in zeama am mai pus  ceapa , ardei , condimente , unt si am obtinut o masa pe cinste . Carnea a fost frageda si suculenta .

 

INGREDIENTE

  • 1.2 kg costita vacuta cu multa carne
  • 4 cartofi
  • 3 morcovi
  • 2 patrunjei radacina
  • 2 ardei rosii grasi
  • 3 cepe rosii
  • 150 gr unt
  • 1 maciulie usturoi tanar
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita rasa boabe piper
  • 1 lingura rasa oregano maruntit
  • 1 lingurita cu varf boia dulce
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 1 manuta de patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de vacuta cu legume:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Carnea de vacuta se pune sa stea o ora in apa rece sa iasa sangele din ea .
  3. Aceasta operatiune se face pentru a obtine o zeama de carne clara in cazul in care se prepara supa .
  4. Puneti la fiert pentru inceput carnea de vacuta impreuna cu foaia de dafin , o ceapa si boabele de piper  timp de o ora . Sarati .
  5. Adaugati morcovi , patrunjelul radacina , cartofii si usturoiul .
  6. Fierbeti la foc domol pana cand sunt patrunse si legumele .
  7. Se scoate carnea din zeama si se transfera intr-o tava .
  8. Pe langa carne se aseaza legumele ce au fiert in supa taiate in sferturi sau in jumatati .
  9. Taiati bucati de ardei gras si rondele de ceapa rosie pe care le distribuiti in tava .
  10. Condimentati cu sare , fulgi de chilli , boia si oregano .
  11. peste carne si legume se pun bucatele de unt moale .
  12. Pe fundul tavii turnati doua polonice de zeama  in care au fiert legumele si carnea [ sase previna prinderea de tava la copt].
  13. se da tava la cuptor la 280 grade [ functia grill ] pentru gratinare .
  14.  Aceasta operatiune eu o fac cu atentie pentru ca gratinarea dorita o pot obtine si in 8 min dar si in 10.
  15. Carnea a fost suculenta , cu crusta crocanta iar oasele s-au scos dintr-o miscare si cu usurinta . Deci am obtinut gatirea perfecta !!!!
  16. La servire presarat deasupra i mult patrunjel verde tocat !!!
  17.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Carnea de vacuta se pune sa stea o ora in apa rece sa iasa sangele din ea .

2

Aceasta operatiune se face pentru a obtine o zeama de carne clara in cazul in care se prepara supa .

3

Carnea a fost suculenta , cu crusta crocanta iar oasele s-au scos dintr-o miscare si cu usurinta . Deci am obtinut gatirea perfecta !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de vacuta cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol alb de manzat cu legume la cuptor