Rupem coditele la cirese,apoi le spalam bine.
Le punem in borcan(eu pun cam trei sferturi), apoi punem zaharul si completam cu apa pana se umple.
Strangem bine capacul la borcan,il agitam de cateva ori pt a se topi zaharul,apoi intr-o oala pe fund punem un prosop,punem borcanul si completam...
Rupem coditele la capsuni si le spalam bine.Le lasam sa se scurga apoi le punem intr-un lighenas si punem zaharul peste ele,le lasam asa peste noapte,la frigider.
A doua zi punem capsunile cu zeama care si-a asat-o intr-un vas (tuci)si lasam sa fiarba la foc mic,adunand spuma de cate ori este...
Cernem faina intr-un lighenas...facem un cuib unde punem laptele cald,ouale,zaharul,drojdia si sarea.
Framantam bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.
Lasam sa creasca cam 30min,dupa care luam o bucata si intindem pe masa de lucru o foaie cam de 1cm(ca lipia) si tot asa pana ce...
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,cand a devenit tare amestecul am inceput sa pun putin cate putin zaharul.
Dupa ce zaharul a fost omogenizat bine am adaugat galbenusurile unul cate unul mixand continuu.Cand galbenusurile s-au amestecat bine am adaugat si cele 6...
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,iar cand compozitia se intareste adaugam zaharul putin cate putin,apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si din nou mixam.
Cand compozitia s-a omogenizat bine adaugam laptele si amoniacul ( il stingem o lingurita de otet),mixam in continuare....
Dulceata de capsuni reteta
Apa impreuna cu zaharul le-am pus la foc mare.
Intre timp am adunat coditele de la capsuni si le-am spalat,dupa ce s-au scurs bine am pus zeama de la lamai si le-am amestecat.
Cand siropul a devenit aproape ca mierea (putin mai subtire)am adaugat capsunile si...
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, iar cand spuma a devenit tare am adaugat zaharul putin cate putin pana am terminat,apoi am pus si pliculetele de zahar vanilat.
Faina am pus-o si pe ea in poaie amestecand usor cu telul.
Am uns tavile cu ulei si le-am tapetat cu faina,apoi am...
Albusurile le-am mixat cu un praf de sare spuma. Cand spuma a devenit tare am adaugat putin cate putin zaharul si zaharul vanilinat, apoi cu telul am amestecat si faina in ploaie.
Eu am avut o forma de silicon asa ca nu a mai trebuit sa o ung cu ulei, asa ca am pus direct in ea, dar am mai...
Am cernut faina intr-un lighenas peste care am adaugat laptele cald,ouale,margarina,coaja de lamaie,drojdia,zaharul si sarea.Am amestecat pana ce s-a format un aluat nelipicios(daca e nevoie mai punem faina). Am lasat sa creasca timp de 30min acoperit cu un prosop.
Cand aluatul a crescut am...
Am pus apa impreuna cu zaharul la fiert intr-o oala turnata(tuci).Cand se produce acea spuma deasupra o adunam.(lasam 1h)
Trandafirii au fost rupti cu totul asa ca am inceput sa rup petalele si sa tai partile albe,am taiat,am taiat pana intr-un final am terminat.
Am pus petalele intr-o sita...
Punem laptele la fiert.
Galbenusurile le frecam cu 100 g zahar, apoi le punem peste laptele fiert si amestecam pana ce se ingroasa,apoi il lasam sa se raceasca(la temperatura camerei)
Batem albusurile spuma dupa care adaugam restul de zahar si zaharul vanilat si batem bine pana se topeste...
Am pus apa si zaharul pe foc(timp de 60min).
Am cules florile de pe ciochine, apoi le-am lasat cateva minute in apa pt a iesi toate ganganiile. Le-am spalat bine in cateva ape dupa care le-am adaugat in oala in care am pus apa si zaharul(dar asta numai dupa ce a fiert 60min).
Am dat la foc...
BLATUL
Am separat galbenusurile de albusuri ,iar albusurile le-am mixat spuma cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit am adaugat putin cate putin zaharul. Am mixat bine zaharul, apoi am adaugat galbenusurile, iar dupa ce am omogenizat bine galbenusurile am adaugat si faina in ploaie.
O...
Albusurile le-am mixat spuma tare apoi am pus zaharul putin cate putin impreuna cu pliculetele de vanilie,apoi am adaugat uleiul mixand in continuare.Adaugam si faina in ploaie si mixam bine.
Ungem tavile cu ulei dupa care tapetam cu faina si punem din compozitie doar jumatate, jumatatea...
http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-cacao-20841.html,dar nu punem cacao.
Crema de caramel o punem in vasul de la mixer iar peste ea mai adaugam4linguri de zahar ,apoi laptele fiert si racit(la frigider)mixam bine un minut la viteza mica apoi la viteza mare pana se intareste....
Cernem faina iar in mijloc facem un cuib unde punem ouale,zaharul,un praf de sare,untul,coaja de lamaie,drojdia si lapte cald si amestecam pana ce nu se mai lipeste de maini,daca e nevoie mai adaugati faina. Dupa ce o framantam bine o acoperim cu un prosop si o lasam sa creasca timp de 30min....
ttp://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-cacao-20841.html
Batem frisca bine,dupa care adaugam iaurtul lingura cu lingura mixand continuu.
Gelatina o preparam conform instructiunilor dupa care o adaugam peste frisca impreuna cu zaharul vanilinat si esenta dupa care dam la rece timp de30...
Am separat ouale,iar albusurile le-am batut spuma tare apoi am pus putin cate putin zaharul,am mixat bine,dupa care am adaugat galbenusurile amestecate cu sare.
Faina am amestecat-o cu cacaua si am adaugat-o peste albusuri in ploaie,dupa ce am omogenizat bine am pus intr-o tava unsa cu ulei si...
BLAT :ouale le-am separat iar alburile le-am batut spuma tare dupa care am adaugat putin cate putin zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare. Dupa ce s-au omogenizat bine galbenusurile am adaugat faina in ploaie. Aluatul l-am pus intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina...
Bomboanele le-am taiat in 4 dupa care le-am pus intr-un ceolofan si am intins bine.
Am intins multe " foite" dupa care dintr-o foita am facut un con pe care l-am rasucit pe o scobitoare,iar dupa acest con am lipit una cate una pana ce s-a format o floricica
Cam atat incearca-i ,...
Intr-un lighenas am pus toate ingredientele pt aluat si le-am mestecat pur si simplu cu un tel.Dupa ce am amestecat bine am pus compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si am dat la cuptor timp de 45 min.
Intre timp m-am apucat sa fac glazura:am pus laptele impreuna cu...
Am pus ouale intr-o farfurie impreuna cu laptele si sarea si le-am batut bine. Am taiat painea felii si am dat-o prin ou apoi am pus intr-o tigaie cu ulei incins.
Cand s-au prajit le-am scos si am peste ele zahar tos si zahar vanilat. Pofta mare!!!
Laptele il punem la fiert.Galbenusurile le frecam cu 2linguri zahar bine dupa care le punem peste lapte ,dar cand laptele a dat in fiert si amestecam continuu pana se ingroasa.
Stingem focul si lasam sa se raceasca bine ,apoi adaugam albusurile batute spuma tare cu restul de zahar.
Batem...
Pt blat
am separat ouale .Albusurile le-am batut spuma tare dupa care am pus putin cate putin zaharul apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare.
Dupa ce s-au incorporat bine galbenusurile am pus faina amestecata cu cacaua in ploaie, am omogenizat bine si am dat la cuptor cam 45min....
Preparam maiaua din putina faina,drojdie,lapte si o lingurita de zahar
Dupa dospirea ei adaugam ouale amestecate cu zaharul,sarea, coaja de lamaie,laptele,untul topit si faina si framantam enegic.
Lasam sa creasca 2ore dupa care intindem foaie si punem amestecul de stafide ,cacao si nuca...
Mai intai am preparat blatul.Am separat albusurile si le-am batut spuma tare , am adaugat putin cate putin zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare, iar la urma faina in ploaie. Am uns cratita cu ulei si am tapetat-o cu putina faina si am dat la cuptor(45min).
Crema am...
Am framantat aluatul cu ingredientele de mai sus pana ce nu s-a mai lipit de maini, iar dupa ce l-am framantat bine am pus cele 2 linguri de ulei si am mai framantat putin, dupa care l-am lasat sa creasca cam 1ora.
Intre timp am sfaramat branza si am adaugat stafidele, sare, zahar si...
Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem spuma tare apoi adaugam zaharul putin cate putin batand continuu,dupa care adaugam si galbenusurile amestecate cu un praf de sare si mixam bine.
Adaugam si faina in ploaie apoi ungem tavile cu ulei si le pudram cu faina si putem pune...
Salam de biscuiti reteta
Punem laptele pe foc impreuna cu untul,zaharul si lasam sa dea in fiert.Intre timp rupem biscuitii .
Cand laptele a dat in fiert punem cacaua si amestecam bine dupa care adaugam esenta si biscuitii si amestecam usor pana absoarbe tot laptele,
Lasam compozitia sa...
Pt inceput punem laptele sa se incalzeasca.
Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem spuma tare peste care adaugam zaharul lingura cu lingura mixind bine si tot aici punem si esenta si zaharul vanilinat.Cand am terminat de pus zaharul si am amestecat bine punem galbenusurile...
Compot de cirese
Rupem coditele la cirese,apoi le spalam bine. Le punem in borcan(eu pun cam trei sferturi), apoi punem zaharul si completam cu apa pana se umple. Strangem bine capacul la borcan,il agitam de cateva ori pt a se topi zaharul,apoi intr-o oala pe fund punem un prosop,punem borcanul si completam...
Gem de capsuni
Rupem coditele la capsuni si le spalam bine.Le lasam sa se scurga apoi le punem intr-un lighenas si punem zaharul peste ele,le lasam asa peste noapte,la frigider. A doua zi punem capsunile cu zeama care si-a asat-o intr-un vas (tuci)si lasam sa fiarba la foc mic,adunand spuma de cate ori este...
Scovergi
Cernem faina intr-un lighenas...facem un cuib unde punem laptele cald,ouale,zaharul,drojdia si sarea. Framantam bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasam sa creasca cam 30min,dupa care luam o bucata si intindem pe masa de lucru o foaie cam de 1cm(ca lipia) si tot asa pana ce...
Chec fluturas
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,cand a devenit tare amestecul am inceput sa pun putin cate putin zaharul. Dupa ce zaharul a fost omogenizat bine am adaugat galbenusurile unul cate unul mixand continuu.Cand galbenusurile s-au amestecat bine am adaugat si cele 6...
Prajitura turnata
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,iar cand compozitia se intareste adaugam zaharul putin cate putin,apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si din nou mixam. Cand compozitia s-a omogenizat bine adaugam laptele si amoniacul ( il stingem o lingurita de otet),mixam in continuare....
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Apa impreuna cu zaharul le-am pus la foc mare. Intre timp am adunat coditele de la capsuni si le-am spalat,dupa ce s-au scurs bine am pus zeama de la lamai si le-am amestecat. Cand siropul a devenit aproape ca mierea (putin mai subtire)am adaugat capsunile si...
Chec din albusuri cu capsuni
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, iar cand spuma a devenit tare am adaugat zaharul putin cate putin pana am terminat,apoi am pus si pliculetele de zahar vanilat. Faina am pus-o si pe ea in poaie amestecand usor cu telul. Am uns tavile cu ulei si le-am tapetat cu faina,apoi am...
Chec din albusuri cu cacao
Albusurile le-am mixat cu un praf de sare spuma. Cand spuma a devenit tare am adaugat putin cate putin zaharul si zaharul vanilinat, apoi cu telul am amestecat si faina in ploaie. Eu am avut o forma de silicon asa ca nu a mai trebuit sa o ung cu ulei, asa ca am pus direct in ea, dar am mai...
Covrigi
Am cernut faina intr-un lighenas peste care am adaugat laptele cald,ouale,margarina,coaja de lamaie,drojdia,zaharul si sarea.Am amestecat pana ce s-a format un aluat nelipicios(daca e nevoie mai punem faina). Am lasat sa creasca timp de 30min acoperit cu un prosop. Cand aluatul a crescut am...
Dulceata de trandafiri
Am pus apa impreuna cu zaharul la fiert intr-o oala turnata(tuci).Cand se produce acea spuma deasupra o adunam.(lasam 1h) Trandafirii au fost rupti cu totul asa ca am inceput sa rup petalele si sa tai partile albe,am taiat,am taiat pana intr-un final am terminat. Am pus petalele intr-o sita...
Inghetata "Lapte de pasare"
Punem laptele la fiert. Galbenusurile le frecam cu 100 g zahar, apoi le punem peste laptele fiert si amestecam pana ce se ingroasa,apoi il lasam sa se raceasca(la temperatura camerei) Batem albusurile spuma dupa care adaugam restul de zahar si zaharul vanilat si batem bine pana se topeste...
Dulceata din flori de salcam
Am pus apa si zaharul pe foc(timp de 60min). Am cules florile de pe ciochine, apoi le-am lasat cateva minute in apa pt a iesi toate ganganiile. Le-am spalat bine in cateva ape dupa care le-am adaugat in oala in care am pus apa si zaharul(dar asta numai dupa ce a fiert 60min). Am dat la foc...
Tort cu crema stilla dolce
BLATUL Am separat galbenusurile de albusuri ,iar albusurile le-am mixat spuma cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit am adaugat putin cate putin zaharul. Am mixat bine zaharul, apoi am adaugat galbenusurile, iar dupa ce am omogenizat bine galbenusurile am adaugat si faina in ploaie. O...
Chec din albusuri cu vanilie si migdale
Albusurile le-am mixat spuma tare apoi am pus zaharul putin cate putin impreuna cu pliculetele de vanilie,apoi am adaugat uleiul mixand in continuare.Adaugam si faina in ploaie si mixam bine. Ungem tavile cu ulei dupa care tapetam cu faina si punem din compozitie doar jumatate, jumatatea...
Tort cu crema caramel
http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-cacao-20841.html,dar nu punem cacao. Crema de caramel o punem in vasul de la mixer iar peste ea mai adaugam4linguri de zahar ,apoi laptele fiert si racit(la frigider)mixam bine un minut la viteza mica apoi la viteza mare pana se intareste....
Gogosi pufoase
Cernem faina iar in mijloc facem un cuib unde punem ouale,zaharul,un praf de sare,untul,coaja de lamaie,drojdia si lapte cald si amestecam pana ce nu se mai lipeste de maini,daca e nevoie mai adaugati faina. Dupa ce o framantam bine o acoperim cu un prosop si o lasam sa creasca timp de 30min....
Tort cu iaurt
ttp://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-cacao-20841.html Batem frisca bine,dupa care adaugam iaurtul lingura cu lingura mixand continuu. Gelatina o preparam conform instructiunilor dupa care o adaugam peste frisca impreuna cu zaharul vanilinat si esenta dupa care dam la rece timp de30...
Blat de tort cu cacao
Am separat ouale,iar albusurile le-am batut spuma tare apoi am pus putin cate putin zaharul,am mixat bine,dupa care am adaugat galbenusurile amestecate cu sare. Faina am amestecat-o cu cacaua si am adaugat-o peste albusuri in ploaie,dupa ce am omogenizat bine am pus intr-o tava unsa cu ulei si...
Tort Diplomat
BLAT :ouale le-am separat iar alburile le-am batut spuma tare dupa care am adaugat putin cate putin zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare. Dupa ce s-au omogenizat bine galbenusurile am adaugat faina in ploaie. Aluatul l-am pus intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina...
Floricele din bomboane sugus
Bomboanele le-am taiat in 4 dupa care le-am pus intr-un ceolofan si am intins bine. Am intins multe " foite" dupa care dintr-o foita am facut un con pe care l-am rasucit pe o scobitoare,iar dupa acest con am lipit una cate una pana ce s-a format o floricica Cam atat incearca-i ,...
Prajitura cu nuca de cocos
Intr-un lighenas am pus toate ingredientele pt aluat si le-am mestecat pur si simplu cu un tel.Dupa ce am amestecat bine am pus compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si am dat la cuptor timp de 45 min. Intre timp m-am apucat sa fac glazura:am pus laptele impreuna cu...
Paine de casa cu ou
Am pus ouale intr-o farfurie impreuna cu laptele si sarea si le-am batut bine. Am taiat painea felii si am dat-o prin ou apoi am pus intr-o tigaie cu ulei incins. Cand s-au prajit le-am scos si am peste ele zahar tos si zahar vanilat. Pofta mare!!!
Inghetata cu coacaze
Laptele il punem la fiert.Galbenusurile le frecam cu 2linguri zahar bine dupa care le punem peste lapte ,dar cand laptele a dat in fiert si amestecam continuu pana se ingroasa. Stingem focul si lasam sa se raceasca bine ,apoi adaugam albusurile batute spuma tare cu restul de zahar. Batem...
Tort cu moatze colorate
Pt blat am separat ouale .Albusurile le-am batut spuma tare dupa care am pus putin cate putin zaharul apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare. Dupa ce s-au incorporat bine galbenusurile am pus faina amestecata cu cacaua in ploaie, am omogenizat bine si am dat la cuptor cam 45min....
Cozonac grania
Preparam maiaua din putina faina,drojdie,lapte si o lingurita de zahar Dupa dospirea ei adaugam ouale amestecate cu zaharul,sarea, coaja de lamaie,laptele,untul topit si faina si framantam enegic. Lasam sa creasca 2ore dupa care intindem foaie si punem amestecul de stafide ,cacao si nuca...
Tort cu crema de lamaie
Mai intai am preparat blatul.Am separat albusurile si le-am batut spuma tare , am adaugat putin cate putin zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare, iar la urma faina in ploaie. Am uns cratita cu ulei si am tapetat-o cu putina faina si am dat la cuptor(45min). Crema am...
Placinta cu branza si stafide
Am framantat aluatul cu ingredientele de mai sus pana ce nu s-a mai lipit de maini, iar dupa ce l-am framantat bine am pus cele 2 linguri de ulei si am mai framantat putin, dupa care l-am lasat sa creasca cam 1ora. Intre timp am sfaramat branza si am adaugat stafidele, sare, zahar si...
Chec colorat
Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem spuma tare apoi adaugam zaharul putin cate putin batand continuu,dupa care adaugam si galbenusurile amestecate cu un praf de sare si mixam bine. Adaugam si faina in ploaie apoi ungem tavile cu ulei si le pudram cu faina si putem pune...
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Punem laptele pe foc impreuna cu untul,zaharul si lasam sa dea in fiert.Intre timp rupem biscuitii . Cand laptele a dat in fiert punem cacaua si amestecam bine dupa care adaugam esenta si biscuitii si amestecam usor pana absoarbe tot laptele, Lasam compozitia sa...
Crema de zahar ars
Pt inceput punem laptele sa se incalzeasca. Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem spuma tare peste care adaugam zaharul lingura cu lingura mixind bine si tot aici punem si esenta si zaharul vanilinat.Cand am terminat de pus zaharul si am amestecat bine punem galbenusurile...