Tort cu moatze colorate

de mihaelaM in Torturi, 24 Apr 2011 | 4996 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 6 oua
  • 1cana zahar
  • 2 cani faina
  • 2-3 linguri cacao

SIROP

  • 700 ml apa
  • 2cani zahar
  • 1esenta rom

CREMA

  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 1cana zahar
  • 1pac margarina(250gr)
  • 1esenta vanilie
  • 1plic gelatina
  • 2 pliculete vanilie
  • 50 ml whisky

Pt ornat

  • 250 ml frisca hulala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu moatze colorate:

Pt blat

am separat ouale .Albusurile le-am batut spuma tare dupa care am pus putin cate putin zaharul apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare.

Dupa ce s-au incorporat bine galbenusurile am pus faina amestecata cu cacaua in ploaie, am omogenizat bine si am dat la cuptor cam 45min.

SIROPUL:

apa cu zaharul le-am pus la fiert cam 30 min,cand s-a mai racit am adaugat esenta.

Intre timp m-am apucat de crema:

am pus laptele ,zaharul,margarina si am lasat sa dea in fiert . Am inchis focul si am pus pliculetul de gelatina si galbenusurile si am mixat repede la viteza mare.

Albusurile le-am batut spuma tare si le-am adaugat in compozitia de lapte dar dupa ce s-a racit bine si tot acum am pus si whisky si esenta de lamaie.

Blatul o data copt si racit l-am taiat si l-am insiropat .

Intr-un vas  am pus folie alimentara si am pus o parte de blat si jumatate din compozitie si iar o parte de blat si restul de compozitie.

Am pus si ultima foaie si am acoperit bine cu folie si am dat la rece cam o ora jumatate

Frisca am batut-o bine  pana s-a intarit.

Am scos tortul si l-am asezat pe platou dupa care l-am ornat.

Cam atat ... pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu moatze colorate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

svetik 1

26.04.2011, 18:11

mumus dar tre sa fie si gustos...

mihaelaM 1

26.04.2011, 18:17

e tare gustos urcate in avion si vino fuguta ca mai am si i-al si pe Alex

adry88 1

31.05.2011, 16:00

frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de ciocolata si frisca