O mancare din timpul copilariei de care mi-am amintit si am incercat sa o fac.
Laptele se amesteca cu 2 oua si un praf de sare si se omogenizeaza.
Branza se rade sau se sfarama cu furculitza. Se poate folosi si amestec de branzeturi.
Franzela se taie felii groase de 1 centimetru.
Se unge o cratitza inalta cu unt din abundenta.
Se inmoaie feliile de paine in lapte si se pun pe fundul cratitzei.
Se pune un strat de branza si catava cuburi de unt. Se pune iar un strat de paine inmuiata, un strat de branza cu cubuletze de unt.
Ultimul strat este de felii de paine si peste ele cateva cubuletze de unt.
Optional, pe straturile de branza se pot pune felii de bacon si sunca.
Se amesteca smantana cu doua oua si se toarna peste feliile de paine si peste smantana se rade cascaval. Eu am folosit cascaval afumat.
Se introduce in cuptor la foc mare pana se rumeneste. Atentie!!! creste in cuptor destul de mult.
Exista si varianta dulce, cu branza dulce si magiun de prune.
Pofta buna!