Crema de zahar ars

de mihaelaM in Dulciuri, 10 Apr 2011 | 3364 vizualizari

 

O sa va rat aceasta reteta pas cu pas in imagini.

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 1l lapte
  • 5 inguri zahar+5linguri pt tapetat
  • 1fiola esenta vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 100 frisca

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Pt inceput punem laptele sa se incalzeasca.

Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem spuma tare peste care adaugam zaharul lingura cu lingura mixind bine si tot aici punem si esenta si zaharul vanilinat.Cand am terminat de pus zaharul si am amestecat bine punem galbenusurile si din nou mixam.Compozitia obtinuta o punem peste lapte cald si amestecam ..

intr-o oala pe care o vom baga la cuptor punem celelalte 5linguri de zahar si lasam sa se caramelizeze dupa care invartim oala ca sa putem tapeta peretii oalei cu caramel

Dupa ce am obtinut acea glazura pe toata oala punem compozitia de oua cu laptele si dam la cuptor cam 45-50min la foc potrivit.

Cand crema  a devenit aurie o scoatem si o lasam sa se raceasca iar dupa ce s-a racit o scoatem pe un platou si o ornam cu frisca.

       POFTA BUNA!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere