BLATUL
Am separat galbenusurile de albusuri ,iar albusurile le-am mixat spuma cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit am adaugat putin cate putin zaharul. Am mixat bine zaharul, apoi am adaugat galbenusurile, iar dupa ce am omogenizat bine galbenusurile am adaugat si faina in ploaie.
O data compozitia omogenizata bine am uns cratita cu ulei si am presarat faina dupa care am adaugat compozitia si am dat la cuptorul gata incins(timp45)
CREMA
Am pus intr-un bol 250 ml lapte rece, continutul plicului si am mixat bine timp de 1 min la viteza mica, apoi inca 3 min la viteza mare. Dupa cele 3 min am adaugat untul la temperatura camerei si am mixat pana ce am obtinut o masa omogena. Gata am pus bolul la rece timp de 1h.
SIROPUL
Am pus intr-un ibric apa impreuna cu zaharul si am lasat la fiert timp de 30min.
Cand tortul a fost gata si rece l-am taiat, l-am insiropat, dupa care l-am umplut cu crema.
Pt ornat am folosit tot crema.
Cam atat ce sa va mai zic...pofta buna!