Covrigi

de mihaelaM in Dulciuri, 2 Iun 2011 | 6792 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 50 g lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura margarina
  • 1 lingura zahar
  • coaja de la o lamaie
  • drojdie(cat o nuca)
  • sare
  • ulei
  • zahar pudra cu vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi:

Am cernut faina intr-un lighenas peste care am adaugat laptele cald,ouale,margarina,coaja de lamaie,drojdia,zaharul si sarea.Am amestecat pana ce s-a format un aluat nelipicios(daca e nevoie mai punem faina). Am lasat sa creasca timp de 30min acoperit cu un prosop.

Cand aluatul a crescut am luat o bucata de aluat si l-am intins pe masa de lucru cu putin ulei si cu un pahar am taiat mijlocul, ramanand un covrig,daca e nevoie mai modelam putin cu mana.Am procedat asa pana ce tot aluatul a fost gata.

Covrigii o data formati i-am pus intr-o cratita cu uleiul bine incins(ulei eu pun cat sa acopere covrigii,ei se ridica).

Cand covrigii au fost gata pe o parte i-am intors.Cand si cealalta parte a fost gata i-am scos pe un prosop de hartie pt a se scuge bine tot uleiul.

Dupa 1-2min am luat covrigii si i-am tavalit:))) prin zahar.Cam atat baietelul meu ii adora,sper sa va placa si voua pofta buna!

TIPS-URI

1

ca sa vedeti daca uleiul este bine incins luati o bucatica mica de aluat ,iar daca el se ridica imediat sus inseamna ca puteti adauga covrigii

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Covrigi polonezi insiropati